De ce să pui frunze de dafin în frigider. Trucul pe care trebuie să îl afle toate gospodinele

Frunzele de dafin sunt folosite de secole în bucătărie, dar acestea pot fi folosite și în multe alte scopuri.

15 nov. 2022, 19:20
De ce să pui frunze de dafin în frigider. Trucul pe care trebuie să îl afle toate gospodinele

Dafinul este o plantă cu zeci de proprietăți ascunse. Frunzele de dafin pot fi folsite pentru ceaiuri care combat durerile articualare sau pot parfuma întreaga casă. Această plantă poate fi folosită și pentru frigider, fiind capabilă să elimine mirosurile neplăcute din acesta, potrivit dcnews.ro.

Anumite alimente răspândesc mirosuri intense, iar frunzele de dafin, lăsate câteva zile pe unul din rafturile frigiderului pot rezolva acest disconfort. Pe lângă frunze puteți pune și bicarbonat de sodiu, foarte util împotriva mirosurilor, din pricina acțiunii sale de absorbție.

Planta poate fi utilizată și ca o infuzie utilă în parfumarea casei și a diferitelor suprafețe din aceasta. Trebuie doar să fierbeți câteva frunze de dafin într-o cratiță și să treceți cu aceasta prin fiecare cameră.

Citește și: Arde câteva foi de dafin în dormitor. Efectul uimitor pe care îl are această procedură! Toate gospodinele trebuie să știe asta!

Dafinul adăugat în punga de aspirator ajută la parfumarea locuinței în timp ce aparatul electrocasnic este folosit. De asemenea, dacă umpleți săculeți de pânză cu frunze de dafin pe care îi puneți în sertare și dulapuri, veți scăpa de insectele dăunătoare și veți avea parte de un miros plăcut în interiorul acestora.

Cum să speli hainele negre fără să se decoloreze

Pentru ca hainele negre să rămână impecabile, vă recomandăm câteva trucuri simple și naturale. Trebuie să adăugați în cuva mașinii de spălat câteva remedii:

  • jumătate de cană de bicarbonat de sodiu este aliatul perfect pentru eliminarea petelor și a mirosurilor neplăcute, dar păstrează și culoarea intensă a hainelor,
  • jumătate de cană de sare fixează culoarea și elimină petele de transpirație,
  • un pahar cu 20% apă combinat cu acid citric este un balsam natural, care ajută la menținerea culorii hainelor negre.

Citește și: Cum să păstrezi măslinele proaspete pentru cât mai mult timp. Iată câteva trucuri simple