Ce se întâmplă dacă faci accident cu o maşină înmatriculată în Bulgaria

Firmele de asigurări susţin că, în prezent, cei care au maşini de Bulgaria nu mai reprezintă o problemă. 

26 aug. 2015, 06:50
Ce se întâmplă dacă faci accident cu o maşină înmatriculată în Bulgaria

„Şoferii nu ar trebui să-şi mai facă griji. În cazul unui accident rutier, dacă acel conducător auto vinovat are maşina înmatriculată în Bulgaria şi asigurarea la o societate de acolo, se colaborează prin Biroul Asiguratorilor Auto din România (BAAR). Ei verifică dacă poliţa este valabilă şi banii se trimit chiar şi în termen de 60 de zile, cel puţin o parte din ei. O problemă este la cei care au poliţe false”, a declarat Florina Marcu, juristul Asociaţiei Heracleea Despăgubiri Victime.

Străinii au provocat mii de accidente în România. „Bulgarii” deţin recordul

În luna martie a acestui an, deputatul Ioan Munteanu a lansat un proiect de lege prin care solicita ca maşinile înmatriculate în Bulgaria să nu poată circula în România mai mult de 90 de zile după înmatriculare. Senatul a respins, însă, această propunere, pe motiv că este discriminare, însă legea va fi discutată peste câteva săptămâni de deputaţi, care vor stabili ce se va întâmpla exact cu maşinile înmatriculate în Bulgaria. 

„Poate aici a fost o greşeală a noastră, că nu am extins-o la tot ce înseamnă maşină înmatriculată dintr-o altă ţară şi cred că era mult mai corect aşa. Încercăm să băgăm amendament la comisia de specialitate”, a declarat Ioan Munteanu. 

Ai fost implicat într-un accident rutier? Cum poţi obţine mai uşor despăgubiri

În prezent, în România sunt peste 100.000 de autoturisme înmatriculate în Bulgaria. Aceşti oameni au ales să înmatriculeze maşinile în alte state decât România pentru a plăti mai puţin. 

„Nu mi se pare deloc normal ceea ce vor să facă. Este dreptul meu să îmi înmatriculez maşina unde vreau eu, deoarece suntem cetăţeni europeni. Fie că o înmatriculez în Bulgaria, Germania sau orice altă ţară, nu ar trebui să aibă nicio importanţă. Atâta timp cât am asigurare, conduc regulamentar… unde este problema? Ar trebui să facă schimbări la taxele exorbitante pe care ne obligă să le plătim la înmatriculare. Poate aşa vor reuşi să ne aducă de partea lor şi să înmatriculăm maşinile în România, nu dacă ne pun pumnul în gură. Se va găsi o soluţie ca, după cele 90 de zile, să se prelungească cu alte 90 şi tot aşa”, a declarat un şofer constănţean care deţine un autoturism înmatriculat în Bulgaria, pentru Cuget Liber.