Ce se întâmplă dacă mânânci NUMAI BANANE timp de o săptămână

Veganii se declara absolut incantati de noua dieta, in timp ce nutritionistii sustin ca aceasta se poate dovedi periculoasa. Pentru multi dintre cei care au adoptat noua dieta, aceasta se dovedeste o cale rapida de a scapa de substantele toxice acumulate in organism. Cale rapida, dar nu neaparat si usoara, dupa cum recunoaste o practicanta a "Insulei bananelor" din Olanda.

20 sept. 2014, 17:45
Ce se întâmplă dacă mânânci NUMAI BANANE timp de o săptămână

„Am pregatit bananele sub mai multe forme: mixate si congelate pentru a le servi seara pe post de inghetata, intr-un suc diluat cu apa sau le-am consumat pur si simplu intregi. Ideea este ca pe intreaga perioada in cate tii dieta sa nu bei altceva decat apa. Iar mancarea se reduce strict la banane. Este drept ca in a doua si a treia zi m-au incercat poftele de orice altceva intr-un mod cumplit”, povesteste Bianca, olandeza care s-a incumetat sa tina aceasta dieta.

Efecte rapide

Ca efect al detoxifierii rapide, Bianca a observat ca din a doua zi, pielea ei a inceput sa aiba o stralucire aparte, iar dupa trei zile reusise sa dea jos doua kilograme. Mai mult, somnul de peste noapte a fost printre cele mai odihnitoare pe care le-a incercat din copilarie pana in prezent, dupa cum spune chiar ea.

Cu toate acestea, dieta minune nu este recomandata chiar oricarei persoane. Diabeticii si persoanele cu afectiuni cardiace nu ar trebui sa o incerce si, atentie, dupa saptamana de cura cu banane, pericolul de a capata proportii este si mai mare daca nu esti in stare sa iti controlezi poftele.

Nutritionistii o contesta

„Insula bananelor” este insa o metoda contestata de catre nutritionisti, care o considera chiar periculoasa pentru cei care o aplica pe termen lung.

„Nu are cum sa fie sanatoasa. O astfel de dieta iti introduce in organism aproape 3000 de calorii in fiecare zi, o cantitate mult mai mare decat necesarul unei femei. Meniul este restrictiv, prezinta lipsa unor nutrienti necesari in alimentatia zilnica a unei persoane sanatoase. In momentul in care ajungi sa fii satul de atatea banane, risti sa devii subnutrit sau sa te arunci din disperare asupra altor alimente”, considera nutritionistul Keri Glassman.

 

Sursa: ele.ro