Ce se întâmplă dacă nu te speli pe dinţi. După ce citeşti nu vei mai ignora curăţarea danturii

Poate că te-ai întrebat ce se întâmplă dacă nu te speli pe dinți, mai ales că încă de când ești mic, toată lumea insistă să deprinzi acest obicei foarte sănătos. Cu siguranță te-ai gândit că dacă nu te speli pe dinți, principală problemă vor fi cariile. În realitate însă, cariile sunt "inofensive" în comparative cu celelalte complicații care pot apărea.

RomaniaTV.net
26 oct. 2018, 20:30
Ce se întâmplă dacă nu te speli pe dinţi. După ce citeşti nu vei mai ignora curăţarea danturii

Iata ce se intampla daca nu te speli pe dinti. Dupa ce citesti nu vei mai ignora curatarea danturii.
Respiratie urat mirositoare

Cand nu te speli pe dinti bacteriile incep sa-si faca de cap. In plus, alimentele ramase printre dinti incep sa putrezeasca. De aici respiratia urat mirositoare, care nu este un lucru cu care sa te lauzi.
Dinti patati

Alimentele pateaza dintii, mai ales cafeaua, ceaiul, sfecla sau vinul. Dintii se ingalbenesc si nu mai au aspectul perlat la care viseaza toata lumea. Spala-te regulat pe dinti pentru a avea zambetul ca in filme.
Gingivita

Gingivita este unul din primele semne ca dintii tai au probleme. Gingivita presupune inflamarea, umflarea si sangerarea gingiilor. Este foarte important sa ai grija de sanatatea dintilor si a gingiilor intrucat netratarea gingivitei duce la aparitia unor boli mult mai grave si mult mai greu de tratat.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.