Ce se întâmplă dacă pui folie de aluminiu în congelator. Pun pariu că nu știai de acest truc ce îți va ușura viața

Ce se întâmplă dacă pui folie de aluminiu în congelator. Acest obiect este utilizat la foarte multe lucruri în bucătărie și nu numai. Că este bună pentru a păstra alimentele proaspete, da, așa este, însă mai are și alte întrebuințări, de care nu ați auzit până acum.

01 oct. 2023, 16:25
Ce se întâmplă dacă pui folie de aluminiu în congelator. Pun pariu că nu știai de acest truc ce îți va ușura viața
Ce se întâmplă dacă pui folie de aluminiu în congelator

Ce se întâmplă dacă pui folie de aluminiu în congelator. Aceasta poate avea multiple roluri în bucătărie datorită calităților ei. Reutilizabilă, flexibilă și durabilă, folia de aluminiu este instrumentul de bază pentru tot felul de sarcini, printre care și una mai puțin obișnuită.

Ce se întâmplă dacă pui folie de aluminiu în congelator

Așadar, pentru ca congelatorul să funcționeze corect și să topească toată gheața, trebuie să-l oprim prima dată și să scoatem toate alimentele depozitate în el. Apoi, acoperim toate părțile congelatorului complet cu folie de aluminiu și așteptăm ca aceasta să-și facă efectul. În acest fel, gheața se va desprinde ușor și se va așeza pe folie.

Și sertarele din congelator se pot acoperi cu folie. Se poate economisi timp și la curățare, pentru că doar vei înlocui folia alimentară cu alta nouă, iar totul va rămâne curat și ca nou. Dacă vreți să nu mai așteptați o veșnicie ca gheața din congelator să se dezghețe, punerea foliei de aluminiu în aparul electrocasnic poate fi de mare ajutor.

Citește și: Greșeala pe care o fac majoritatea românilor! Iată de ce nu este bine să pui folie de aluminiu în spatele caloriferului

De ce să pui folie de aluminiu peste banane

Bananele sunt printre cele mai iubite fructe din lume, având un conțiunt extrem de ridicat de potasiu, care în medie se ridică la 350 mg la 100 de grame. Pe lângă potasiu, bananele mai au și nenumărate minerale precum fosfor, acid folic, vitamina C și vitamina B6. Sportivii le preferă, în special, pentru conținutul lor ridicat de magneziu, care îi ajută în prevenirea crampelor musculare și în recuperare.

Și pentru a se convinge de utilitatea trucului cu folia de aluminiu regăsit pe internet, mai multe persoane au început să practice acest obicei. Tot ce trebuie să facem este să punem o bucățică de folie de aluminiu în jurul tulpinii fructelor și să așteptăm efectele. Acest lucru va face fructele să aibă o rezistență mai mare în timp.

Acest lucru ajută la încetinirea procesului de coacere prin crearea unei bariere ce reduce eliberarea gazului numit etilenă, ce face ca bananele să se coacă mai repede. Această metodă îți permite să te bucuri de banane proaspete mai mult timp.

În sezonul canicular, oamenii au folosit folia de aluminiu și pentru reducerea prețului la factura de energie electrică. La fel de greu de crezut că funcționează, însă cum orice truc trebuie testat pentru a i se vedea efectele, românii nu s-au dat înapoi de la acest lucru.

În timp ce multe persoane își țin aerele condiționate sau ventilatoarele pornite aproape non-stop, altele preferă să acopere geamurile casei cu folie de aluminiu, creând, astfel, o barieră eficientă împotriva căldurii. Soarele nu mai trece prin geamuri, iar razele soarelui sunt reflectate înapoi, prevenind încălzirea excesivă a camerelor. Metoda e foarte simplă și eficientă și menține temperaturile la limita normală.