Pune un pahar cu suc de lămâie în frigider. Trucuri utile ca să scapi de mirosul neplăcut

Multe gospodine se lovesc constant de această problemă, mai exact de mirosul neplăcut din frigider. Iată ce trebuie să faci să păstrezi un miros cât mai plăcut

22 oct. 2022, 10:00
Pune un pahar cu suc de lămâie în frigider. Trucuri utile ca să scapi de mirosul neplăcut

Multe gospodine se lovesc constant de această problemă, mai exact de mirosul neplăcut din frigider.  Cu toate că multe persoane consideră că este important să spălăm cât mai des frigiderul pentru a-l menține curat și lipsit de un miros neplăcut, însă nu aceasta este soluția.

Care pot fi cauzele:

Una dintre cele mai întânite cauze ar putea fi faptul că frcutele sau legumele care stau prea mult în frigider capătă un miros neplăcut. Dacă aveți fructe sau legume care au căpătat un aspect neplăcut este timpul să le scoateți din frigider. De asemenea brânza sau lactatele cărora le-au expirat termenul de valabilitate capătă un miros neplăcut și trebuie îndepărtate și ele cât mai repede. O alta cauză de care este important să țineți cont sunt lichidele care s-au vărsat prin frigider, iar aici vorbim chiar și de alcool.

Citește și: Cum să dezgheţi corect frigiderul. Cât de des trebuie scos din priză şi curăţat

Citește și: VIDEO Un turist din Vama Veche, filmat când fura frigiderul din recepţia pensiunii unde era cazat

Pașii esențiali pentru a recăpăta un miros cât mai frumos, în frigider

Înainte de toate, trebuie să vă asigurați că veți scoate tot ce aveți în frigider, astfel încât să fie totul gol. Cu această ocazie puteți să vedeți și ce alimente au expirat pentru a le putea arunca. După ce v-ați asigurat că ați scos absolut tot din frigider, este important să îl scoateți din priză. Curățarea propriu-zisă se face prin două metode foarte simple și la îndemâna fiecărei gospodine: bicarbonat de sodiu și apă cu oțet.

Mici trucuri ca mirosul să nu reapară:

  • Puneți o lămâie tăiată pe jumătate într-un bol
  • Lăsați un pahar cu suc de lămâie
  • Puneți timp de 24 de ore bicarbonat de sodiu într-un castron
  • Adăugați într-un castron paine

Foarte important este ca pe lângă toate aceste trucuri să vă asigurați de fiecare dată că alimentele sunt proaspete pentru a nu reapărea din nou mirosul.