Ce se întâmplă dacă pui o pungă cu orez în congelator! Trucul salvator pe care toate gospodinele trebuie să îl știe

Când vine vorba de insectele mici care se strecoară în orez, cereale, faină, paste, etc, gospodinele preferă să apeleze la remedii cât mai naturale. Gărgărițele de orez și ouăle lor pot fi eliminate printr-un truc extrem de ingenios.

05 ian. 2023, 22:28
Ce se întâmplă dacă pui o pungă cu orez în congelator! Trucul salvator pe care toate gospodinele trebuie să îl știe

Din punct de vedere științific, gărgărița de orez este o sursă de proteine, însă aceste insecte mici și inofensive le dau mari bătăi de cap gospodinelor!

Gărgărițele se strecoară în diverse cereale și se cuibăresc acolo, unde se reproduc foarte repede. Dar nu vă temeți, pentru că sunt mai ușor de eliminat decât credeți.

Specialiștii au dezvăluit un truc grozav care nu necesită efort sau bani

Larvele gărgăriței de orez se dezvoltă în interiorul grăunțelor de cereale. În spațiile unde predomină căldura, gărgărița de orez poate avea și trei sau patru generații pe parcursul unui an. Gărgărița de orez moare foarte repede dacă temperaturile scad sub 0 grade Celsius.

Citiți și: Pune o lămâie într-o șosetă. Trucul pe care toate gospodinele trebuie să îl știe

Gărgărițele se hrănesc cu făină, orez, cereale, paste, etc. De obicei atacă atunci când există un mediu umed și aproape întotdeauna este dulapul, mai ales când este lângă chiuvetă sau altă sursă de umiditate, potrivit stiridiaspora.ro

Există aproximativ 1,5 milioane de specii de gărgărițe în lume, dar doar 12 dintre ele intră în casele noastre și sunt cunoscute drept „gărgărițe de făină” sau „gărgărițe de orez”. Pentru a preveni apariția acestor insecte, este necesar să curățați periodic dulapul cu oțet, deoarece acestea pot depune câteva ouă pe zi timp de luni de zile.

Pentru a proteja cerealele de insecte, le puteți spăla și apoi le puteți usca în cuptor, însă cea mai ingenioasă metodă este să le puneți în congelator.

Tot ce trebuie să faceți este să puneți pungile cu orez în congelator, pentru cel puțin două zile. În acest fel, produsele vor fi ferite de tot felul de dăunători, datorită temperaturilor scăzute și mediului uscat. Acest truc este recomandat, deoarece nu se va întâmpla nimic cu făina sau cerealele cât timp vor fi ținute la temperaturi scăzute.

Dacă pungile sunt prea mari pentru a încăpea în congelator, le puteți împărți în pungi mai mici.

Citiți și: Cum să elimini mirosul neplăcut din șifonier. Trucul pe care toată lumea trebuie să îl știe