Pune o lămâie într-o șosetă. Trucul pe care toate gospodinele trebuie să îl știe

Gospdinele se pregătesc de venirea sărbătorilor, așa că au început deja curățenia. Un rol foarte important în orice locuință îl are mașina de spălat. Cu toate că poate uneori neglijăm acest aparat casnic, ar fi bine să nu mai fie așa.

13 dec. 2022, 11:12
Pune o lămâie într-o șosetă. Trucul pe care toate gospodinele trebuie să îl știe

Gospodinele se întrec de fiecare dată în trucuri care mai de care mai utile astfel încât să își ușureze munca. Mai jos îți arătăm un mic secret care îți va salva mașina de spălat.

Pune lămâie într-o șosetă. Trucul pe care toate gospodinele trebuie să îl știe

Principala problemă atunci când vorbim de mașina de spălat este calcarul. Sunt multe gospodine care deși se întâlnesc cu această problemă, nu știu cum să reacționeze. Problema devine și mai serioasă atunci când calcarul s-a depus de foarte mult timp. Iată cum poți proceda în acest caz. Tot ce trebuie să faci este să tai o lămâie pe jumătate, iar mai apoi mai tai încă puțin pentru a fi cât mai zemoasă. Pune totul într-un vas, iar apoi pune cele două șosete și lasă-le la înmuiat câteva minute. După aceea, pornește mașina de spălat pe program normal timp de 30 de minute și vei observa că tot calcarul va dispărea.

Citește și : Trucuri pentru a te bucura de preparatele de Crăciun fără a avea kilograme în plus după Sărbători. Sfaturile medicului Mihaela Bilic

Cum se formează calcarul

În mod natural apa este pură, însă, pe măsură ce avansează de la sursa la vărsare, trece prin panza freatică și se mineralizează cu depozite de calciu și magneziu. Astfel se formează apa dură.  Aceste minerale au potențial benefic pentru sănătate, dar odată încălzite, se întăresc și formează calcarul, care se depune pe instalația sau pe aparatura electrocasnică. Fierbătoarele, mașinile de spălat, aparatele de cafea și fierul de călcat pot avea de suferit. Instalarea unor dedurizatoare sau a unui filtru de apă pot ajuta la reducerea durității, însa doar într-o anumită măsură.

Citește și : Cum să păstrezi măslinele proaspete pentru cât mai mult timp. Iată câteva trucuri simple