Ce se întâmplă dacă te speli pe cap cu şampon de cal? Efectul e incredibil

Tot mai multe femei încep să renunţe la magazinele de cosmetice în favoarea pet-shopurilor şi a farmaciilor veterinare. Motivul? Şamponul de cal, un produs destinat uzului veterinar, dar pe care tot mai multe femei încep să-l includă în ritualul lor de înfrumuseţare.

RomaniaTV.net
04 feb. 2016, 12:43
Ce se întâmplă dacă te speli pe cap cu şampon de cal? Efectul e incredibil

Laudat pentru efectul sau de fortifiere, de netezire a firelor rebele, de stopare a caderii parului si de eliminare a matretii, samponul de cal a atras de partea lui o reputatie pozitiva, insa medicii dermatologi ne sfatuiesc sa privim cu scepticism astfel de recomandari.

Afla daca samponul de cal este o solutie eficienta pentru stimularea cresterii parului si ce reactii adverse poate provoca!

Citeşte şi  Cel mai bun ŞAMPON pentru DETOXIFIEREA PĂRULUI. Îl faci singură, cu doar 3 INGREDIENTE

Firele de par din coama si coada calului contin in proportie de 85% cheratina, urmata de apa si melanina, aceleasi substante care stau la baza structurii parului uman. Asadar, un produs formulat pentru coama si coada cailor ar putea fi tolerat si de cositele tale, insa concentratia ingredientelor continute de samponul de cal se poate dovedi nociva pentru sanatatea parului tau.

In ciuda faptului ca lista de ingrediente a samponului pentru cai include substante care sustin cresterea parului, precum  uleiuri esentiale, extract de musetel, jales de gradina, brusture, mesteacan, coada calului, nuc si urzica, dermatologii ne sfatuiesc sa evitam astfel de produse. Pe langa ingredientele naturale, samponul de cal contine degresanti puternici, care iti pot usca excesiv parul si pielea scalpului in urma utilizarii constante.

Citeşte mai mult pe divahair.ro