Ce se întâmplă dacă ţii picioarele în apă cu usturoi timp de 30 de minute. Trucul genial pe care e musai să-l încerci

Usturoiul face minuni pentru organism. Vindecă cele mai dure răceli şi ajută la tratarea diferitelor probleme de sănătate. Vă prezentăm cele mai tari trucuri cu usturoi pe care este musai să le încercaţi.

20 ian. 2022, 09:21
Ce se întâmplă dacă ţii picioarele în apă cu usturoi timp de 30 de minute. Trucul genial pe care e musai să-l încerci

De ce e bine să ţineţi picioarele în apă cu usturoi. Pe lângă faptul că usturoiul dă un gust deosebit mâncării, românii îl mai folosesc la o mulţime de alte lucruri.

De ce e bine să ţineţi picioarele în apă cu usturoi

Nu te-ai fi gândit nicioadată că usturoiul este un excelent remediu antifungic. Potrivit „New York Times”, pentru a trata o ciupercă tot ce trebuie să faceţi este să înmuiaţi picioarele timp de 30 de minute într-un lighean umplut cu apă şi usturoi tocat.

De asemenea, puteţi amesteca ulei de măsline cu usturoiu şi să-l frecaţi pe picior cu o dischetă din bumbac. Vei vedea că ciuperca va dispărea ca prin minune.

Citeşte şi De ce este bine să lași ușa mașinii de spălat deschisă atunci când nu o folosești. Trucurile care prelungesc durata de viaţă a maşinii

Alte trucuri utile cu usturoi

Vă prezentăm alte trucuri populare cu usturoi pe care ar trebui să le încercaţi. Veţi scăpa imediat de probleme.

Curăță fața cu usturoi

Este timpul să renunţi la substanţele chimce pentru piele. Datorită proprietăţilor sale alcaline, antibacteriene şi antifungice, banalul usturoi te ajută să-ţi cureţi faţa.

Prepară o pastă de usturoi şi aplică pe faţă. Masează uşor, apoi lasă să acţioneze timp de 15 minute. Clăteşte cu apă călduţă apoi hidrataţi-vă tenul cu o cremă de faţă.

Scăpaţi de durerea de dinţi 

Nimic nu e mai rău decât o durere de dinţi. Usturoiul vă ajută să scăpaţi de durere până când ajungeţi la stomatolog. Zdrobeşte un căţel de usturoi şi ţine-l în gură. Vei calma imediat durerea, potrivit stiridiaspora.ro. 

Usturoiul tratează infecţia urechii

Datorită proprietăţilor antibiotice, usturoiul vă poate ajuta să scăpaţi rapid de infecţia la urechi. Puneţi câteva picături de ulei de usturoi cald în ureche pentru a preveni durerea și disconfortul.

Scoateţi  o așchie cu usturoi

Ca să scoateţi o aşchie din deget aplicaţi p jumătate de căţel de usturoi, bandajaţi şi lăsaţi asa peste noapte. Nu numai că va îndepărta așchia, dar nu vor fi nici semne de umflare, posibil datorită varietății de proprietăți antibiotice și antiinflamatorii pe care le au componentele usturoiului.

Citeşte şi Folosiți sarea ca să scoateți mirosurile neplăcute din așternuturi sau alte obiecte din casă. Trucurile care vă fac viața mai simplă

Cum să reparaţi o fusură cu usturoi

Deşi este una dintre cele mai discutate metode, mulți oameni susțin că usturoiul poate ajuta la repararea unei mici crăpături în pahar.

„Ați observat vreodată cât de lipicioase devin degetele când curățați usturoiul? Această proprietate naturală de adeziv este motivul pentru care mulți oameni folosesc usturoi pentru a repara crăpăturile de sticlă”, potrivit „Reader’s Digest”.

Tot ce trebuie să faceţi ca să reparaţi o mică fisură a unui pahar trebuie să zdrobiţi usturoiu şi aplicaţi peste crăpătură, îndepărtând excesul. Această metodă poate suna puțin ciudată, dar merită încercată!

Scăpaţi de dăunători

Usturoiul face bine şi plantelor tale. Acestea vor scăpa rapid de dăunători, Tot ce trebuie să faceţi este să amesteci usturoiul cu apă şi săpun, pune într-o sticlă cu pulverizator  şi stopeşte plantele afectate de dăunători.

Este o modalitate foarte simplă și naturală de a combate insectele fără a fi nevoie să folosiți substanțe chimice sau pesticide.

Vindecă o răceală cu usturoi

Cu toate proprietățile sale de îmbunătățire a sănătății, usturoiul poate fi folosit pentru a preveni răceala sau pentru a scăpa de ea odată ce a început. Usturoiul pare să stimuleze sistemul imunitar și, de asemenea, ajută la lupta împotriva virușilor.

 


loading...
Partenerii noștri