Ce se întâmplă, de fapt, dacă îţi laşi telefonul la încărcat toată noaptea. Mitul spulberat de specialişti

Se spune că nu e bine să-ţi laşi telefonul la încărcat toată noaptea, deoarece scazi durata de viaţă a bateriei. Specialiştii în domeniu au spulberat acest mit vechi.

04 feb. 2022, 22:32
Ce se întâmplă, de fapt, dacă îţi laşi telefonul la încărcat toată noaptea. Mitul spulberat de specialişti

Ce se întâmplă, de fapt, dacă îţi laşi telefonul la încărcat toată noaptea. Mitul potrivit căruia se reduce durata de viaţa a bateriei, dacă lăsăm telefonul la încărcat peste noapte, a apărut din cauza oscilaţiilor pe care le aveau bateriile telefoanelor vechi în momentul în care erau încărcate.

Ce se întâmplă, de fapt, dacă îţi laşi telefonul la încărcat toată noaptea

“Daca ai telefonul la incarcat toata noaptea, nu o sa scazi capacitatea bateriei. Totul se leaga de ciclul bateriei – cum utilizezi bateria, cat efort o pui sa depuna”, a declarat Kyle Wiens, director la o companie din SUA cunoscuta pentru recenziile despre dispozitive, potrivit digi-world.tv.

Citeşte şi Citeşte şi Cum îţi găseşti telefonul pierdut sau furat, chiar dacă nu mai are baterie. Trucul banal pe care trebuie să-l știi

Ciclul bateriei consta in numarul de incarcari depline pe care il poti efectua inainte ca bateria sa se degradeze vizibil.

Potrivit experţilor, bateria unui smartphone rezista la 400 de cicluri de incarcare, ceea ce inseamna ca un astfel de dispozitiv da semne de oboseala dupa aproximativ un an si jumatate. Majoritatea telefoanelor mobile rezista mai mult de atat.

Daca iti lasi telefonul la incarcat pe timpul noptii, chiar si atunci cand bateria e plina, nu va afecta ritmul in care bateria trece prin ciclurile sale, ce depind de folosirea telefonului.

Cu toate acestea, Apple îşi avertizează clienţii că bateriile se pot incinge si se pot degrada din cauza caldurii extreme. Cauza poate fi chiar si incarcarea prelungita.

Citeşte şi iPhone 13 s-a lansat. Noile modele vor avea acum, în premieră, 1TB spațiu de stocare. Cu ce surprize mai vine Apple – FOTO și VIDEO