Cum îţi găseşti telefonul pierdut sau furat, chiar dacă nu mai are baterie. Trucul banal pe care trebuie să-l știi

Potrivit Reader's Digest, atât telefoanele Android, cât și cele iPhone au aplicații care îți permit să-ți localizezi telefonul chiar dacă a rămas fără baterie.

01 dec. 2021, 21:01
Cum îţi găseşti telefonul pierdut sau furat, chiar dacă nu mai are baterie. Trucul banal pe care trebuie să-l știi

Cum îţi găseşti telefonul pierdut!

Dacă ți-ai pierdut telefonul ori ți-a fost furat, iar în momentul în care ai început să-l cauți ai constatat că este descărcat, nu trebuie să te panichezi. Există o soluție care te poate ajuta să-l găsești rapid.

Potrivit Reader’s Digest, atât telefoanele Android, cât și cele iPhone au aplicații care îți permit să-ți localizezi telefonul chiar dacă a rămas fără baterie.

Bill Gates explica încă din 1995 cum va funcţiona internetul. Toate predicţiile de atunci ale miliardarului, referitoare la Facebook, Netflix și iPhone s-au adeverit VIDEO
”Find My iPhone” este o aplicație ce poate fi folosită cu ușurință. Trebuie doar să-ți știi ID-ul Apple și parola. Astfel, această aplicație va funcționa prin sistemul iCloud al celor de la Apple, motiv pentru care este necesar să te autentifici în contul iCloud și să activezi opțiunea ”Find My Iphone”. Este, însă, important să ai active serviciile de localizare. Ulterior, trebuie să-ți selectezi dispozitivul de pe lista apărută și îți va afișa o hartă cu ajutorul căreia vei reuși să găsești telefonul pierdut ori furat.

iPhone 13 s-a lansat. Noile modele vor avea acum, în premieră, 1TB spațiu de stocare. Cu ce surprize mai vine Apple – FOTO și VIDEO
Find My iPhone este o funcție foarte bine pusă la punct a celor de la Apple ce vă permite să identificați cu precizie elvețiană locația terminalului vostru mobil în momentul în care v-a fost furat sau l-ați uitat undeva. Funcția este atât de bine implementată încât, dacă a fost activată, nu mai poate fi dezactivată decât dacă prin intermediul ID-ului și parolei proprietarului original. Din acest motiv, la mai puțin de doi ani de când a fost introdusă, furturile de telefoane iPhone în Statele Unite au scăzut cu peste 80%.

Cum îţi găseşti telefonul pierdut! Persoanele care folosesc telefoane cu Android au la dispoziție Android Device Manager, un program ce poate fi utilizat gratuit cu ajutorul contului de Google. Astfel, poți localiza telefonul sau tabletă pe hartă. De asemenea, ai la dispoziție alte două opțiuni de recuperare: telefonul poate suna timp de cinci minute la volum maxim sau poate șterge în mod automat toate datele din telefon. Pentru cea de-a două opțiune este important să faci back-up la intervale regulate de timp astfel încât să ai siguranța că îți vei păstra toate datele, în cazul în care telefonul este pierdut sau furat.

Telefonul poate fi găsit chiar și dacă a fost închis, cel puțin cele iPhone. Trebuie doar să urmezi pașii de mai sus, iar harta îți va arăta ultimul loc în care s-a aflat telefonul înainte de a fi offline. De asemenea, site-ul îți va trimite o alertă ori un e-mail, atunci când telefonul va fi pornit. Trebuie doar să bifezi opțiunea ”Notify me when found”.