Ce se întâmplă de marţi în Bucureşti. Prefectul Capitalei explică ce restricţii vor fi în pentru a evita răspândirea COVID-19

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a anunţat că în Bucureşti deocamdată nu se vor adăuga noi restricţii pentru limitarea răspândirii COVID-19, ci se vor menține măsurile anunţate în urmă cu două săptămâni.

RomaniaTV.net
01 nov. 2020, 08:14

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă se reuneşte luni, 2 noiembrie. Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a anunţat că nu se au în vedere măsuri de relaxare, având în vedere creşterea numărului de cazuri de infectare din Bucureşti. Berbeceanu a precizat, însă, că nu vor fi impuse noi restricţii faţă de cele aflate deja în vigoare.

„Mâine va avea loc şedinţa CMSU. Noi am avut o şedinţă pregătitoare cu principalele structuri reprezentate în Comitet. Am solicitat puncte de vedere de la toate structurile reprezentate în Comitet şi vă pot spune că, în unanimitate, ideea este că vom menţine măsurile care deja au fost adoptate prin hotărârea trecută, având în vedere gradul de infectare care a crescut de la o zi la alta. Numărul de pacienţi depistaţi pozitivi îngrijorător, deci nu avem niciun motiv de relaxare”, a anunţat, duminică, Traian Berbeceanu.

În ceea ce priveşte o eventuală redeschidere a şcolilor, Traian Berbeceanu a precizat că, având în vedere actele normative care sunt în vigoare, la peste 3 cazuri la mia de locuitori, şcolile funcţionează în scenariul online.

În aceste condiţii nu este exclus ca autorităţile să decidă ca şcolile şi grădiniţele să rămână închise şi în următoarele două săptămâni.

Comunicarea pe marginea unei hotărâri cu privire la scenariul de funcționare a scolilor este atributul biroului de comunicare a comitetului pentru situații de urgență în subordinea căruia ne aflam. Dar, în principiu noi (ISMB) suntem responsabili, dorim să protejăm elevii și familiile acestora, dorim să ne îngrijim de sănătatea fizică a populației și susținem, până la stabilizarea situației epidemiologice, rămânerea elevilor în siguranță acasă și funcționarea în online. În același timp, avem în vedere perfecționarea activităților de învățare în online, prin îndrumarea cadrelor didactice și prin proiectele derulate pentru susținerea învățării de acasă.
Cu privire la întrebările despre modul in care o sa ne desfășuram activitatea luni și in zilele următoare cred că este clar pentru toată lumea că, la indicele acesta epidemiologic și la numărul actual al infecțiilor cu COVID, Comitetul pentru Situații de Urgență o să voteze luni prelungirea funcționării școlilor în online.„, a declarat Inspectorul general al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Ionel Puşcaş.

Citeşte şi: Asociaţia Şcolilor Particulare cere în instanţă redeschiderea unităţilor de învăţământ în ciuda exploziei cazurilor COVID

 

Orban, despre carantinarea Capitalei: Vrem să evaluăm măsurile luate deja. Dacă noi măsuri sunt necesare analizăm și anunțăm

Premierul României Ludovic Orban atrage atenția că deși avem cazuri de infectare cu coronavirus numărul acestora nu este unul mare, iar ritmul de creștere al numărului de infectări nu e unul accelerat la fel ca în alte țări europene.

Orban i-a mulţumit primarului Capitalei, Nicuşor Dan, pentru că „a întărit capacitatea ambulanței, a luat măsuri și a suplimentat cu 40 de cadre medicale”.

„În București vrem să evaluăm măsurile luate deja. Există deja o decizie, dar vă vor spune domnul prefect și primar. Dacă noi măsuri sunt necesare analizăm și anunțăm”, a explicat, duminică, Ludovic Orban.

 

Nicuşor Dan: Poate fi impusă carantinarea zonală în Bucureşti

Primarul General al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, duminică dimineaţă, după o vizită la call-center-ul DSP, că autorităţile nu iau în calcul carantinarea Bucureştiului în ciuda creşterii numărului de cazuri COVID-19 în ultimele săptămâni. 

Nicuşor Dan a precizat însă că poate fi adoptată carantinarea zonală în Bucureşti.

„Nu carantinăm sectoare întregi. Poate fi impusă carantinarea zonală”, a spus Nicuşor Dan.