Ce se întâmplă în 2024 cu plata taxei pentru lift. Reguli noi pentru locatarii de la parter sau etajul 1

Conform unei legi din 2018, locatarii de la parter sau de la etajul 1 pot solicita scutirea de la plata taxei pentru lift, care include costurile pentru mentenanță și reparații. Totuși, această decizie trebuie luată în cadrul unei adunări generale a asociației de locatari și nu este aplicată automat.

30 ian. 2024, 19:10
Ce se întâmplă în 2024 cu plata taxei pentru lift. Reguli noi pentru locatarii de la parter sau etajul 1
Ce se întâmplă în 2024 cu plata taxei pentru lift. Reguli pentru locatarii de la parter sau etajul 1

Ce se întâmplă în 2024 cu plata taxei pentru lift. Taxele pentru mentenanță a liftului acoperă două categorii principale de costuri: energia electrică consumată de ascensor și cheltuielile pentru întreținere și reparații. Factura de energie electrică este distribuită în funcție de decizia majorității proprietarilor. Cei de la parter, demisol, subsol, mezanin și etajul 1 pot solicita scutirea de la aceste costuri, depunând o cerere scrisă la asociația de locatari.

Citeşte şi: Este obligatoriu pentru toţi românii care stau la bloc! Amenzile sunt foarte mari, ce trebuie făcut până la finalul anului 2024

În cazul spațiilor comune de la etajele superioare, scutirea de la taxă poate fi acordată doar dacă locatarii se angajează printr-un document scris să suporte personal costurile. Este important să menționăm că, în ceea ce privește mentenanța și reparațiile, aceste costuri sunt distribuite proporțional cu cota-parte de proprietate a fiecărui locatar în spațiul comun.

Citeşte şi: Orele de liniște la bloc în 2024. Amenzi de până la 1.500 de lei pentru vecinii gălăgioși care nu respectă regulile

Aceste reguli aduc claritate pentru locatarii care doresc să obțină scutirea de la taxa pentru lift, iar cererile scrise și angajamentele personale sunt instrumente esențiale în procesul de luare a deciziilor în cadrul asociației de locatari.