Ce se întâmplă în corpul tău când mănânci cartofi prăjiţi precongelaţi

Dacă ar trebui să numeşti un fel de mâncare care sigur să placă la toată lumea, sigur te gândeşti la cartofi prăjiţi! Sunt gustoşi, se fac uşor şi repede şi, chiar dacă se spune că nu sunt tocmai sănătoşi, sigur ai putea să-i mănânci la orice oră din zi şi din noapte. Dar multă lume nici nu se mai oboseşte să-i cureţe şi să-i taie şi apelează la cei congelaţi, că doar sunt prin toate supermarketurile şi te scapă de timpul pierdut până când îi arunci în tigaia cu ulei încins. Dar... Există un mare DAR!

RomaniaTV.net
03 sept. 2017, 06:43
Ce se întâmplă în corpul tău când mănânci cartofi prăjiţi precongelaţi

Cartoful este una dintre cele mai consumate legume din întreaga lume, dar sigur puţini ştiu că nu e bine să fie ţinuţi la frigider sau la congelator.

Daca bagi cartofii în frigider coaja cartofului o să se înnegrească şi o să se strice rapid.

Substanţa toxică, numită solanină, este produsă atunci când cartofii sunt expuşi prea mult la lumină. Moartea survine de obicei după o perioadă de slăbiciune şi confuzie, urmată de comă. Pentru a evita orice pericol, este recomandată îndepărtarea petelor verzi sau încolţite. Este recomandat să ii depozitezi într-un loc răcoros şi întunecat, dar NU la frigider.

Refrigerarea convertește amidonul din cartof in zahar, făcându-l mai dulce, dar nu într-un fel bun.

Spre deosebire de cartofii cruzi, de pe tarabele din piață sau lădițele din magazin, cartofii feliaţii gata ambalaţi pot fi vechi de luni de zile, prefierţi şi apoi congelaţi instant pentru a fi cât mai crocanţi.