Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei lapte cu usturoi. Această băutură este miraculoasă pentru organism

Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei lapte cu usturoi. Această băutură este cunoscută ca fiind miraculoasă dacă suferi de răceală, diabet sau alte probleme legate de imunitate. De asemenea, este un înlocuitor sănătos al ceaiului sau cafelei seara.

19 iul. 2022, 10:05
Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei lapte cu usturoi. Această băutură este miraculoasă pentru organism
Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei lapte cu usturoi

Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei lapte cu usturoi.  Medicina modernă este foarte eficientă, însă foarte mulţi oameni preferă în continuare la cea naturală, care se bazează pe utilizarea de ierburi, condimente și alte ingrediente naturale care nu au efecte secundare, cel puțin atunci când sunt folosite cu moderație.

Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei lapte cu usturoi

Laptele cu usturoi este un remediu natural foarte des folosit, deoarece oferă o gamă largă de beneficii pentru sănătate și este ușor de preparat. Iată care sunt beneficiile pentru sănătate ale amestecului de laptele cu usturoi.

1. Tratează și previne acneea

Încă nu cunoaștem cauza exactă a acneei, dar oamenii de știință au legat această afecțiune iritantă a pielii de un tip de bacterie numită Propionibacterium acnes (P. acnes). Usturoiul conține mai mulți compuși de sulf care ajută la prevenirea proliferării acestor bacterii care cauzează acnee, ceea ce, la rândul său, ajută la reducerea numărului de erupții acneice.

Consumul de lapte cu usturoi va ajuta la prevenirea acneei, deoarece compușii din acest amestec sunt absorbiți de sânge și apoi excretați din organism prin transpirație. Acest lucru permite compușilor din laptele de usturoi să distrugă bacteriile care se află în profunzimea porilor pielii pentru a vă oferi un ten curat și neted.

2. Previne constipația și balonarea

Constipația și balonarea sunt probleme foarte frecvente și sunt cauzate de un dezechilibru al vata dosha în corpul unei persoane. Vata este asociată cu frigul și asprimea, motiv pentru care alimentele cu calități opuse pot ajuta la prevenirea dezechilibrelor vata. Laptele de usturoi este clasificat ca ushna (fierbinte), ceea ce înseamnă că are proprietăți de încălzire.

Laptele de usturoi este, de asemenea, neted și greu, ajutând la pacificarea lui vata, ceea ce, la rândul său, ajută la prevenirea și tratarea constipației și a balonării.

Citeşte şi: Dieta cu ayran, băutura care te ajută să slăbești când e caniculă. Rețeta cu doar 3 ingrediente e gata în 5 minute

3. Reduce riscul de răceală și gripă comună

Laptele de usturoi este adesea recomandat în Ayurveda ca o băutură care stimulează imunitatea, lucru susținut de cercetări. Consumul regulat de lapte cu usturoi poate ajuta la prevenirea răcelii comune, mai ales în timpul sezonului de gripă.

Un studiu recent a constatat că compusul alicina care este prezent în usturoi ajută la reducerea riscului de răceală, reduce severitatea simptomelor și asigură o recuperare mai rapidă. Cercetătorii au ajuns la concluzia că suplimentele de usturoi care conțin acest compus pot preveni atacurile virusului răcelii comune.

4. Ajută la tratarea disfuncției erectile

Mai multe texte ayurvedice recomandă laptele de usturoi ca tratament pentru disfuncția erectilă. Deși existau numeroase dovezi anecdotice privind eficacitatea acestui tratament, abia recent oamenii de știință au descoperit că o componentă bioactivă din usturoi numită S-alil cisteină (SAC) exercită efecte antioxidante care pot ajuta la rezolvarea disfuncției erectile, în special la bărbații diabetici.

5. Acționează ca un afrodiziac natural

Usturoiul poate fi aclamat ca fiind un afrodisiac natural, dar respirația de usturoi are un efect total opus! Cu toate acestea, există o modalitate prin care poți profita de beneficiile pentru sănătate fără acel miros neplăcut. Aici intervine laptele de usturoi.

Oamenii de știință au descoperit că componentele laptelui au un efect deodorant asupra compușilor de sulf din usturoi, care sunt responsabili de mirosul său copleșitor. Acest lucru înseamnă că puteți bea zilnic lapte de usturoi pentru a vă bucura de efectele sale afrodisiace fără să vă faceți griji că vă va strica respirația.

6. Protejează inima

Usturoiul este o componentă cheie în multe remedii ayurvedice pentru afecțiunile cardiace. În ultimul deceniu, mai multe echipe de cercetare independente au descoperit că usturoiul are un efect cardio-protector, deoarece ameliorează hipertrofia cardiacă, hiperlipidemia, hiperglicemia și alte stări patologice ale bolilor cardiovasculare.

Cu toate acestea, va trebui să consumați lapte de usturoi în mod regulat pentru a vă bucura de aceste beneficii pentru sănătate ale usturoiului pentru bolile de inimă.

7. Ajută la controlul diabetului

Au existat mai multe studii privind efectele usturoiului asupra diabetului. Usturoiul are proprietăți antihiperglicemice și de scădere a lipidelor, iar oamenii de știință spun că usturoiul poate fi un agent natural valoros pentru a ajuta la controlul glicemiei și pentru a preveni complicațiile pe termen lung care sunt asociate cu această boală.

Un studiu privind efectul usturoiului asupra medicației pentru diabet a constatat că usturoiul îmbunătățește efectele metforminului, care este cel mai frecvent medicament pentru diabet. Suplimentarea metforminului cu usturoi a redus nivelul de zahăr din sânge și a provocat, de asemenea, o scădere a nivelului de colesterol și trigliceride. Un pahar de lapte cu usturoi îi poate ajuta pe diabetici să își controleze nivelul de zahăr din sânge pe termen lung.

Lapte cu usturoi – Ingrediente:

– 300 grame de lapte
– 4 căței mari de usturoi
– 2 lingurițe de zahăr dulce de palmier

Cum se preparaă llaptele cu usturoi:

Se curăță coaja de pe usturoi. Se taie în bucăți mici. Fierbeți laptele. Adăugați bucățile de usturoi tăiate în el și fierbeți timp de 5-7 minute.

Fierbeți până când usturoiul devine moale. Adăugați zahărul de palmier și fierbeți până se dizolvă complet. Serviți laptele cu usturoi fierbinte!