Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci acest amestec pe stomacul gol timp de 7 zile

Unul dintre cele mai raspandite si folosite ingrediente in bucatariile din toata lumea este usturoiul. Este atat de cunoscut datorita gustului sau extraordinar, ofera aroma fiecarui fel de mancare si este benefic sanatatii. Consumul de usturoi crud te poate ajuta in multe probleme de sanatate, fiind preferat chiar si de medici. 

21 apr. 2016, 07:37
Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci acest amestec pe stomacul gol timp de 7 zile

El poate fi util in micsorarea nivelului tensiunii si colesterolului, poate preveni afectiunile coronare ale inimii si atacul de cord, scrie secretele.com. Este, deasemenea, util si in minimizarea efectelor arterosclerozei.

Citeşte şi Scapă de celulită cu USTUROI şi LAPTE

Un singur catel de usturoi te poate ajuta cu problemele de sanatate de zi cu zi, cum ar fi febra, diareea calatorului, raceala, gripa, muscaturile de insecte sau alte infectii fungice. Usturoiul poate fi benefic pentru simptome ca osteoartrita, diabet si prostata marita. Este un medicament nemaipomenit pentru sistemul imunitar si el are capacitatea de a face corpului o detoxifiere totala. Mai mult, daca este combinat cu ceapa si ghimbir poate diminua efectele adverse ale chimioterapie.

Cum sa folosesti usturoiul

Beneficiile usturoiului sunt optime atunci cand este consumat crud, din cauza ingredientului sau activ –alicina, caci isi pierde din proprietati atunci cand este procesat termic. Zdrobeste si marunteste usturoiul si lasa-l sa stea 15 minute inainte de a-l manca. Cand zdrobesti usturoiul, el activeaza o reactie care sporeste bio-disponibilitatea alicinei.

Deasemenea, este mai indicat sa-l consumi pe stomacul gol, datorita faptului ca este mai usor pentru organism sa absoarba nutrientii cand stomacul nu este plin.

Usturoiul crud si mierea

Marunteste 2-3 catei de usturoi si amesteca-i cu o lingura de miere. Consuma acest remediu zilnic si vei vedea cat de energic te vei simti si cat de sanatos vei fi.

Tonicul din usturoi impotriva gripei

In cazul in care pielea ta este sensibila, este indicat sa folosesti manusi atunci cand pregatesti acest remediu. Mai mult, asigura-te ca nu iti atingi ochii pentru ca se pot irita cu usurinta din cauza uleiurilor naturale din usturoi.

Ingrediente:

– ½ ceapa (maruntita)

– 5 catei de usturoi (maruntiti)

– 2 ardei iuti rosii (maruntiti)

– 1 lingura de ghimbir maruntit

– Sucul de la o lamaie

– Otet de mere

Mod de preparare

Vei avea nevoie de un borcan mediu (350-500ml). Mai intai, aseaza ceapa tocata si apoi usturoiul. Pune ardeiul iute, cu tot cu seminte si adauga ghimbirul. Toarna sucul de lamaie si in cele din urma, otetul de mere, pana vei acoperi ingredientele. Asigura-te ca ai lasat cel putin un centimetru liber pana la gura borcanului. Inchide borcanul bine ( eventual, ermetic) si depoziteaza-l intr-un loc rece si intunecat. Poti incepe sa consumi remediul de a doua zi. Este nemaipomenit impotriva gripei, racelilor si durerilor in gat.

Un sirop de tuse preparat in casa, care face flegma din plamani sa dispara!!

Exista mai multe tipuri de tuse, iar cea mai rea dintre ele este tusea productiva. Acest articol ofera mai multe tratamente eficiente, naturale pentru gripa si raceala, precum si un remediu traditional excelent, care iti poate curata cu success plamanii de flegma, alinand tusea de orice fel. Tusea este cauzata de plamani, care lupta impotriva a orice le impiedica buna functionare, raspuns absolut normal in fata unor elemente straine.

Citeşte şi Proprietăţile benefice ale usturoiului. Cum TREBUIE consumat acesta ca să profiţi din plin de efectele sale miraculoase

Tusea productiva este, de obicei, cea mai serioasa forma de tuse, avand in vedere ca vine la pachet cu respiratia greoaie, intepaturi in piept, acumulare de mucus in piept si pe caile respiratorii, precum si tuse cu flegma. Deseori, apare ca rezultat al acumularii excesive de mucus. Acesta poate varia la culoare – galben, verde si alb, fiind eliminate print tuse.

Cele mai comune simptome ale tusei productive sunt urmatoarele:

– Suieratul din timpul tusitului sau respiratiei

– Eliminarea de flegma in timpul tusei

– Tuse persistenta

– Intepaturi la nivelul pieptului

– Tuse excesiva dimineata

– Congestii sau presiune la nivelul pieptului

Mai mult, cauza sa poate sa fie indicata si dupa culoarea flegmei, asa cum se poate observa mai jos:

Flegma incolora: Este tipul de flegma normala.

Flegma verde: Este cauzata de o infectie bacteriana serioasa, cum ar fi bronsita.

Flegma galbena: Este cauzata de un raspuns al imunitatii la inflamarea cailor respiratorii.

Flegma roz: Este cauzata de astm.

Flegma gri: Este cauzata de fumul de tigara.

Flegma maro: Este cauzata de poluarea din aer sau de smog.

Remedii benefice, facute in casa, pentru tusea productiva

Urmatoarele remedii traditionale dau rezultate incredibile in tratarea congestiei cu flegma.

Miere si piper

Ambele ingredient sunt remedii puternice impotriva tusei, deoarece inlatura flegma prin tuse. Pregateste urmatorul amestec: o lingura de miere cu un strop de piper negru maruntit. Trebuie consumat de doua ori pe zi.

Lapte si ghimbir

Ghimbirul este un remediu eficient in tratarea tusei, iar prin adaugarea laptelui cald vei ajuta eliminarea flegmei. Amesteca aceste doua ingrediente, punand doua feliute de radacina de ghimbir intr-un pahar cu lapte cald, pe care sa il consumi inainte de a se raci. Este indicat sa-l consumi inainte de a merge la culcare, pentru ca ajuta respiratia, si automat imbunatateste calitatea somnului.

Usturoi

Usturoiul este un alt ingredient extreme de benefic pentru persoanele cu afectiuni ale respiratiei. El este considerat un antibiotic natural, datorita compusilor puternici pe care ii contine, si poate fi intrebuintat intr-o serie de retete, poate fi consumat cruf, in salate sau sub forma de ceai ( pregatit la fel ca ceaiul de ceapa, descries mai jos).

Ceapa

Ceapa contine niste compusi extraordinar de puternici, care ofera multiple beneficii sanatatii, iar datorita acestora este foarte folosita. Proprietatile lor dezinfectante si antiinflamatorii i-au facut foarte folositori in evitarea si ameliorarea simptomelor cauzate de gripa, cum ar fi tusea. In primul rand, ceapa este benefica tractului respirator. Ea poate fi folosita intr-o varietate de metode pentru a curata congestia din piept. Ceaiul de ceapa este o alta modalitate de tratare a problemei.

Pune ceapa intr-un litru de apa, si lasa amestecul la fiert. Raceste bautura inainte de o strecura. Adauga lamaie, ghimbir si niste miere pentru a imbunatati gustul. Este recomandat consumul a 3 cesti pe zi. Cel mai simplu mod de a-l folosi si de a te bucura de beneficiile sale este sa o tai pe jumatate si sa inhalezi aroma.