Ce se întâmplă în organismul tău atunci când mănânci ceapă roșie crudă. Beneficiul uimitor pentru sănătate

Ce se întâmplă, de fapt, cu organismul tău atunci când mănânci ceapă roșie crudă. Beneficiul este uluitor pentru sănătatea ta.

10 nov. 2023, 10:13
Ce se întâmplă în organismul tău atunci când mănânci ceapă roșie crudă. Beneficiul uimitor pentru sănătate
Beneficiul consumului de ceapă roșie crudă

Ceapa roșie crudă are proprietăți uimitoare. Chiar dacă are un gust ușor iute și înțepător, această legumă este un adevărat medicament natural pentru organismul uman. În urma unor studii, ceapa roșie s-a dovedit a fi un adevărat elixir pentru sănătate.

Un efect important al consmului acestei legume este combaterea cancerului. S-a dovedit că aceasta conține un flavonoid numit quercitină. Datorită lui se îndepărtează celulele canceroase, în special în cazul bolnavilor de cancer ovarian, de colon, de sân, de sânge, de vezică sau de plămâni.

Citește și: Conopida murata. 5 beneficii pentru sanatate si 5 retete delicioase de conopida murata in saramura si in otet

„Consumul de legume din genul Allium, cum ar fi usturoiul și ceapa, a fost corelat cu un risc mai scăzut de a dezvolta diferite tipuri de cancer. O analiză11 a 26 de studii a arătat că persoanele care au consumat cea mai mare cantitate de legume din familia Allium au fost cu 22% mai puține șanse de a fi diagnosticate cu cancer de stomac decât cele care au consumat cea mai mică cantitate.

Mai mult, o analiză12 a 16 studii efectuate la 13.333 de participați a demonstrat că cei care au avut cel mai mare aport de ceapă au avut un risc redus cu 15% de a dezvolta cancer colorectal comparativ cu cei cu cel mai mic aport de ceapă. Aceste proprietăți de combatere a cancerului au fost legate de compușii sulfului și de antioxidanții flavonoizi care se găsesc în ceapă (…)”, explică pe doc.ro dr. Oana Cuzino, medic primar Geriatrie și doctor în Științe Medicale.

Citește și: Beneficiile uriașe pe care la are această legumă. Ce se întâmplă dacă bei suc de sfeclă în fiecare zi

Ceapa roșie curdă întărește sistemul imunitar. Dacă nu vrei să te confrunți cu răceala sau gripa pe parcursul iernii ai face bine să te alimentezi cu o cantitate mare de ceapă roșie. Simplă, pusă în salate sau în combimație cu alte preparate, îți va oferi o sănătate de fier.

Pentru cei ce vor să scape de greutate, ceapa roșie este un remediu natural și 100% eficient pentru îndepărtarea grăsimii. Conținutul de compuși sulfurici omoară bacteriile care contribuie la acumularea de kilograme. Leguma conține și prebiotice, acestea având capacitatea de a hrăni bacteriile bune din intestine. Veți vedea că nici balonarea nu se va mai produce, se reduce colesterolul, scade pofta de dulce și vei avea senzația de sațietate.