Ce se întâmplă în organismul tău, dacă mănânci 8 nuci pe zi! Nici nu te-ai fi gândit la asta

Toată lumea știe că nucile au o sumedenie de beneficii pentru sănătate, însă nu mulți știu și ce se întâmplă în corpul lor dacă mănâncă în fiecare zi 8 nuci. Află în continuarea articolului!

10 dec. 2023, 07:33
Ce se întâmplă în organismul tău, dacă mănânci 8 nuci pe zi! Nici nu te-ai fi gândit la asta

Știm cu toții că nucile sunt foarte sănătoase pentru organism, mai ales că sunt bogate în acizi grași Omega-3 și Omega-6, zinc, fosfor, magneziu și asta nu este tot.

Citește și Miezul de nucă, mai scump în România decât în Occident. Ce are special fructul românesc

Chiar și așa, dacă în fiecare zi consumi 8 nuci, se vor produce schimbări în organismul tău.

Nucile sunt un snack ideal, dar și gustos. Nucile sunt bogate în calorii, deci atenție la consum, nu mai mult de 50-100 de grame pe zi.

Nu mulți știu că nucile scad trigliceridele și relaxează vasele de sânge, dar și îmbunătățesc funcționarea sistemului imunitar și ajută la constipație.

De altfel, scad nivelul zahărului din sânge și previn sau ameliorează diabetul de tip 2.

Nu se îndepărtează pielițele de pe miezul nucilor

Astfel, dacă în fiecare zi consumi 8 nuci, vei sta departe de bolile de inimă. De reținut că nu e ideal să îndepărtezi pielițele de pe miezul nucilor.

Specialiștii spun că pielițele miezului de nucă se află cea mai mare cantitate de antioxidanți. Chiar dacă au o tentă amară, cel mai bine este să le mănânci așa.

Citește și Fructul care te ajută să ai o inimă sănătoasă și îți curăță vasele de sânge. Trebuie neapărat să îl consumi

Un studiu a arătat că un consum regulat de nuci pe zi oferă protecția imediată împotriva bolilor de inimă.

Studiul a constatat o reducere semnificativă a colesterolului și o îmbunătățire clară a flexibilității vaselor sanguine. Iar aceste proprietăți asigură o mai bună circulație a sângelui.

Studiul a fost de tip randomizat și a fost realizat cu adulți supraponderali sau obezi cu hipercolesterolemie moderată, potrivit Pubmed.ncbi.

Astfel, studiul a evaluat consumul a 85 de grame de nuci întregi de către adulți supraponderali sau obezi cu hipercolesterolemie moderată.

Potrivit rezultatelor, persoanele respective și-au îmbunătățit vasele sanguine la scurt timp după ce au mâncat în fiecare zi aproape 100 de grame de nuci.