Fructul care te ajută să ai o inimă sănătoasă și îți curăță vasele de sânge. Trebuie neapărat să îl consumi

Fructele și legumele sunt recomandate pentru a avea o viață sănătoasă. De asemenea, știm foarte bine că sunt recomandate și în diete, pentru a scăpa de kilogramele în plus.

14 dec. 2022, 12:45
Fructul care te ajută să ai o inimă sănătoasă și îți curăță vasele de sânge. Trebuie neapărat să îl consumi

Când vine Crăciunul, atunci ne vin în minte câteva cuvinte care au legătură cu această sărbătoare. Mai exact: bradul de Crăciun, decorațiunile, cozonacul și…mandarinele sunt cele care conturează perfect ideea acestei sărbători magice.

Fructul care te ajută să ai o inimă sănătoasă și îți curăță vasele de sânge

Ei bine, pe lângă faptul că ne duc cu gândul la Crăciun, mandarinele sunt foarte benefice pentru organism.Acestea conțin doze mari de flavonoide, care ameliorează inflamația și protejează organismul de radicalii liberi în exces.

Citește și: Fructele care te ajută să scapi de celulită. Consumă-le zilnic şi vei avea un corp de invidiat

Se știe foarte bine că acești radicali liberi provoacă stresul oxidativ care duce la deteriorarea țesuturilor și apariția tumorilor. Foarte important este că specialiștii au demonstrat că flavonoidele din citrice pot inhiba creșterea celulelor canceroase.

Consumul regulat de mandarine protejează rinichii de pietre, îmbunătățește vederea și sănătatea pielii.

Citește și: Fructele de toamnă, recomandate de nutriţionişti: „Mic și colorat înseamnă că are foarte mulți antioxidanți”

Alte alimente care îți curăță vasele de sânge

Peștele se numără printre alimentele foarte sănătoase care ne curăță vasele de sânge. Conform cardiologilor, aproape toate legumele și fructele purifică vasele sanguine. Cu toate acestea, este important ca persoanele supraponderale, pre-diabetice și diabetice să-și monitorizeze glicemia în contextul consumului de fructe. Un alt aliment care ne curăță vasele de sânge este cafeaua și ceaiul fără zahăr. Foarte indicat pe lângă cele menționate este consumul de apă.