Ce se va întâmpla cu programul „Cornul şi laptele”. Producătorii propun distribuirea lor acasă la copiii care fac şcoală online

Producătorii români care au contract cu statul pentru programul naţional "Cornul şi laptele" cer măsuri de protecţie în contextul pandemiei de COVID-19. Mai exact, aceştia consideră că este nevoie de centre de colectare, depozitare şi distribuirea laptelui acasă copiilor care fac şcoală online, potrivit zf.ro.

RomaniaTV.net
31 iul. 2020, 08:30
Ce se va întâmpla cu programul „Cornul şi laptele”. Producătorii propun distribuirea lor acasă la copiii care fac şcoală online

Programul naţional „Cornul şi laptele”, suspendat temporar din cauza pandemiei de COVID-19, ar putea avea de suferit şi în următorul an şcolar dacă luăm în calcul ultimele declaraţii ale ministrului Educaţiei. Atât Monica Anisie, cât şi premierul Ludovic orban spuneau că în cel mai bun scenariu în anul şcolar 2020 -2021 se va implimenta „învăţământul hibrid”. Mai exact, se vor alterna cursurile la şcoală cu cele online.

În aceste condiţii, producătorii de lapte care au contracte cu statul în cadrul programului naţional „Cornul şi laptele” consideră că este nevoie de centre de colectare, depozitare şi distribuirea laptelui acasă copiilor care fac şcoală online.

În precedentul an şcolar, din cauza suspendării cursurilor în timpul pandemiei de COVID-19, respectiv a programului „Cornul şi laptele”, producătorii au rămas pe stoc cu cantităţi mari. Astfel, un milion au mers către Crucea Roşie, iar patru milioane au fost distruse, po­trivit producătorilor din domeniul lactatelor citaţi de Ziarul Financiar.