Ce semnifică aniversarea căsătoriei. Fiecare an are o denumire. Ce urări se fac pentru această ocazie

Ce semnifică aniversarea căsătoriei. Fiecare an reprezintă celebrarea longevității unei relații și dovada adevărată a iubirii într-un cuplu. Chiar dacă cele mai cunoscute aniversări sunt la 25 și 50 de ani, fiecare an de căsătorie poartă o denumire și o însemnătate aparte.

14 mai 2023, 11:43
Ce semnifică aniversarea căsătoriei. Fiecare an are o denumire. Ce urări se fac pentru această ocazie
Ce semnifică aniversarea căsătoriei

Ce semnifică aniversarea căsătoriei. Fiecare an are o denumire specifică, iar cu ocazia fiecărei aniversări, cei doi îndrăgostiți celebrează, iubirea, respectul și devotamentul pe care îl au unul față de celălalt.

Citeşte şi: Cât timp ai la dispoziție să îți schimbi buletinul după căsătorie? Dacă nu faci asta poți fi amendat

Ce semnifică aniversarea căsătoriei

Primul an de căsătorie

este cel de hârtie, nume ce reprezintă schimbarea pe care mariajul lor a adus-o și grija cu care trebuie să se comporte cu relația lor pentru a trece testul timpului.

Un cadou perfect pentru această aniversare este o scrisoare scrisă de mână, pe o hârtie, în care fiecare partener să își scrie cele mai frumoase amintiri împreună, dar și câteva cuvinte de dragoste.

Al doilea an de căsătorie este de bumbac, crezându-se că bumbacul este mai trainic decât hârtia, așa cum și relația celor doi căsătoriți este după încă un an de căsătorie. Un cadou potrivit pentru a doua aniversare a căsătoriei este un coș, din bumbac, care să conțină mai multe elemente din bumbac.

A treia aniversare este de piele deoarece se spune că pielea e deja tăbăcită și nu se mai poate rupe așa repede, așa dar, un cadou potrivit ar fi un produs din piele, o geantă, pantofi, o curea sau ce alt accesoriu îi place partenerului.

Nunta de pânză sau de flori este celebrată la a patra aniversare a cuplului căsătorit, atunci când relația este puternică, precum pânza ţesută des şi frumoasă ca o floare. Partenerii pot alege pentru această aniversare diferite articole ce conțin un imprimeu floral.

Cei 5 ani de căsătorie sunt cunoscuți ca fiind cei de lemn, fiind solid, dar și flexibil, însă având un punct sensibil, iar un cadou ideal trebuie să conțină cât mai multe elemente din lemn.

Nunta de tinichea sau de aluminiu, așa se numește cea de-a 10-a aniversare a cuplului căsătorit deoarece aluminiul nu ruginește, așa cum nici iubirea nu trece. Un cadou bun pentru această aniversare trebuie să fie din aluminiu sau să aibă anumite detalii din acest material.

Nunta de cristal se celebrează la aniversarea cu numărul 15, fiind considerat un material prețios și transparent, ca relația celor doi, iar cadoul trebuie să fie din cristal. Nunta de porțelan este sărbătorită 5 ani mai târziu, atunci când cuplul împlinește 20 de ani de căsătorie deoarece porțelanul simbolizează fragilitatea, devotamentul și încrederea.

Nunta de argint este următoarea, la 25 de ani de căsătorie, atunci când cuplul este mai trainic și mai înțelept, asemenea argintului. La cei 30 de ani de căsătorie, cuplul celebrează nunta de perle, perla ce este rodul muncii de ani a scoicii. Nunta de aur este celebrată la 50 de ani, arul este simbolul bogăţiei, căldurii, iubirii veşnice.

Ce urări se fac la aniversarea căsătoriei

  • Dragostea adevărată nu moare niciodată, ci este mai puternică pe măsură ce trece timpul. Să fiți fericiți. Aniversare plăcută!
  • Vă doresc să fiți mereu îndrăgostiți unul de celălalt și să pășiți întotdeauna unul lângă altul, braț la braț!
  • La mulți ani pentru aniversarea voastră! Vă doresc ca viața voastră să fie plină de romantism, îmbrățișări și săruturi infinite.
  • Chimia dintre voi este vizibilă. Vă potriviți perfect, iar căsătoria voastră este exact așa cum citești în poveștile de iubire. La mulți ani
  • Să aveți o viață frumoasă împreună și rămâneți mereu la fel de îndrăgostiți ca acum!
  • Dragostea se vede în ochii voștri. Dragostea voastră se citește pe chipurile voastre, mă bucur enorm pentru voi.
  • Vă doresc ca poveste de dragoste dintre voi să nu se termine niciodată. Să fiți binecuvântați și să aveți tot ce este mai bun în viață!
  • Prețuiți toate clipele pe care le petreceți și bucurați-vă unul de dragostea voastră. Să fiți la fel de îndrăgostiți întotdeauna!
  • Sunteți un cuplu minunat! Fie ca legătura specială dintre voi să fie mereu puternică. La mulți ani!
  • Să vă iubiți mereu, să aveți o viață împlinită împreună și să fiți întotdeauna cu zâmbetul pe buze.
  • La mulți ani pentru aniversarea căsătoriei voastre!
  • La mulți ani pentru cel mai frumos cuplu pe care-l cunosc. Să fiți fericiți!
  • Sunteți cei mai tari și vă doresc să fiți nebuni împreună, să râdeți la maxim, să vă susțineți reciproc, să vă respectați și, mai presus de toate, să vă iubiți mereu!
  • Felicitări pentru aniversarea voastră de astăzi. Sunteți un cuplu minunat și meritați tot ce este mai bun în lume.