Ce semnificație are broasca de pe ambalajele din magazinele românești. Ce conțin, de fapt, produsele

Broasca de pe ambalajele din magazine. Oamenii cred că este vorba despre produse cu adaos de făină sau pudră din insecte.

10 mart. 2023, 18:49
Ce semnificație are broasca de pe ambalajele din magazinele românești. Ce conțin, de fapt, produsele
Ce semifică broasca de pe ambalaje

Ce semnifică broasca de pe ambalajele unor produse. Oamenii au intrat în panică după ce au văzut simbolul, crezând că este vorba despre produse cu adaos de făină sau pudră proteică din insecte.

Românii s-au arătat revoltați pe rețelele de socializare și spun că nu înțeleg de ce foarte multe produse care se găsesc în magazinele de la noi din țară au pe ambalaj simbolul broaștei de pădure.

Simbolul care arată broasca a fost adoptat în urmă cu 35 de ani și arată, de fapt, că în timpul procesului s-a ținut cont atât de calitatea umană, cât și de cea a naturii, potrivit realitatea.net.

Citește și: Cele mai bizare rețete culinare pe care le poți încerca. Supa de șarpe, budinca de sânge sau broasca vie, considerate adevărate delicatese

Așadar, simbolul broaștei arată că s-a ținut cont de sustenabilitatea mediului în momentul producției. Asta înseamnă că, în ciuda panicii stârnite în rândul populației, conceptul a fost adoptat de un cunoscut ONG internațional pentru a demonstra că, atât natura, cât și oamenii, nu au fost exploatați în timpul producției.

Simbolul i-a făcut pe mulți să creadă că în interiroul ambalajului sunt insecte aprobate de Comisia Europeană ca alimente comestibile. Pentru că simbolul prezent pe cutii de cafea, tablete de ciocolată, bomboane, drajeuri și alte amestecuri dulci, nu a fost prezentat în niciun fel, mulți și-au dat cu părerea despre ce înseamnă broasca de pe ambalaje.

Citește și: Ambasadorul României în Mexic, despre consumul de insecte: ”Mânânc greieri regulat. Nu greierii îngrijorează, ci creierii”

„Îi bagă la greu în ce ne place nouă, în dulciuri, bomboane…. Am primit, adineauri, o cutie de bomboane de la un pacient, și, ce să vezi, pe spatele cutiei, când mă uit în stânga jos, era scârboșenia aia”, a spus cineva, adăugând că ciocolata are „arome de gândaci”. Altcineva spune că se teme că „modifică orientarea sexuală” sau că producătorul „susțoine alimentația cu insecte și afacerile cu insecte”.

Logo-ul este folosit în acest moment în 175 de state din  195.