Cele mai bizare rețete culinare pe care le poți încerca. Supa de șarpe, budinca de sânge sau broasca vie, considerate adevărate delicatese

Gusturile la mâncare sunt extrem de subiective. În timp ce oamenii din diverse colțuri ale lumii se bucură de mâncăruri preparate din insecte, broaște, tot felul de reptile sau chiar câini, pentru noi, românii, sunt niște rețete pe care le-am respinge din start.

02 mai 2022, 12:58
Cele mai bizare rețete culinare pe care le poți încerca. Supa de șarpe, budinca de sânge sau broasca vie, considerate adevărate delicatese

Cele mai bizare rețete culinare. Suntem foarte diferiți, avem obiceiuri și gusturi diferite, în funcție de locul în care ne-am născut și cultura noastră. Faptul că în China se mănâncă carne de câine sau că musulmanii resping porcul din motive religioase nu mai e un secret pentru nimeni. Dar lista mâncărurilor ciudate e mult mai mare. Ca să faceți o idee, iată care sunt câteva dintre cele mai bizare rețete de care puteați să auziți:

Supa de șarpe

Cele mai bizare rețete culinare. Da, ați auzit bine. În China și, mai ales în Vietnam, supa de șarpe e consumată foarte des. E considerată a fi o adevărată delicatesă. E gătită din carnea și oasele șarpelui, care se fierb câteva ore, iar apoi se adaugă tot felul de ingrediente, fie că vorbim de ciuperci, ghimbir, frunze de crizanteme și altele. Medicii din China spun că acest preparat e extrem de sănătos și chiar îl recomandă foarte des pacienților.

Insectele Jumiles

Insectele Jumiles măsoară mai puțin de un centimetru și trăiesc sub butuci, în pădure. Ele fac parte din dieta zilnică a locuitorilor Mexiului, mai mult a celor din regiunea de sud. Aceste insecte au un conținut ridicat de iod, conțin vitaminele B2 și B3 și pot fi mâncate ori crude ori folosite în salsa și servite cu tortilla de porumb. De regulă, aceste insecte sunt vândute vii, însă ele mor în timpul preparării sosului salsa.

Cap de pește în putrefacție

Iubitorii de pește sunt mari fani și ai acestui preparat. E o delicatesă populară în Alaska, acolo capul somonului regal e pus într-o pungă de plastic sau într-un butoi de lemn și e lăsat să fermenteze natural. Oamenii mănâncă capul putrezit al somnului. Oamenii de știință încă fac cercetări pentru a stabili la ce pericole se supun cei care consumă peștele în acest fel.

Inimă de cobră

Inima de cobră este un alt fel de mâncare pentru cei curajoși. Cobra este despicată în fața ta și ți se oferă inima palpitând și niște sânge de cobră. Inima continuă să bată pentru un timp, după ce este pusă în farfurie. Bătaia inimii poate fi simțită în laringe. Acest fel de mâncare este foarte popular în Vietnam, unde consumul de șerpi este asociat cu virilitatea.

Budincă de sânge

E consumată foarte des la micul dejun. Și, poate că nu vă vine să credeți, dar e un preparat des întâlnit și la europeni, în Spania mulți îl consumă. De asemenea, e popular în Kenya, în Asia. În unele zone se numește budincă de sânge, în altele budincă neagră, cârnat cu sânge sau sângerete. E făcut din sângele animalelor, al porcilor, oilor, caprelor, vacilor, și din făină de ovăz.

Carne de maimuțe, lilieci, șobolani

În Africă, în special în zona de vest, se mănâncă carne obținută prin vânarea animalelor sălbatice, cum ar fi maimuțe, cimpanzei, gorile, șobolani, lilieci. Se crede că boala Ebola și-a avut originea în astfel de carne. Cercetătorii cred că această carne ar fi sursa din care boala s-a transmis direct în corpul uman. Africanii își urmează tradițiile și consumă acest fel de mâncare. Sătenii cred că este o delicatesă și singura sursă disponibilă de proteine, celelalte surse fiind prea scumpe pentru ei.

Broască vie

Broasca sashimi este un fel de mâncare servit în restaurantele Asadachi din Japonia, și numai câteva restaurante din jurul lumii mai servesc acest fel de mâncare unic. La restaurant bucătarul îți pune în față o broască vie și îi scoate inima în fața ta cu un cuțit. Ea se servește la gheață, cu sos de soia și felii de lămâie. Există controverse legate de acest fel de mâncare. Mai mult de 5.000 de oameni au trimis petiții pentru ca acest fel de mâncare să nu mai fie servit, deoarece este împotriva legii să mănânci animale vii.

Citește și Dieta cu iaurt şi cartofi. Doar aşa slăbeşti cinci kilograme în doar trei zile

Citește și Trucuri de la bunica. A tocat un cartof mărunt şi l-a pus într-un borcan, apoi a turnat oţet. Rezultatul, neaşteptat!