Ce semnificație au culorile capacelor de la sticlele de lapte. Sunt puțini români care cunosc acest detaliu

Ce semnifică, de fapt, culorile capacelor de la sticlele de lapte din supermarketuri. Puțini români cunosc semnificația lor.

12 nov. 2023, 17:58
Ce semnificație au culorile capacelor de la sticlele de lapte. Sunt puțini români care cunosc acest detaliu
Ce semnificație au culorile capacelor de la sticlele de lapte

Culorile capacelor de la sticlele de lapte nu sunt alese la întâmplare. Au o semnificație pe care puțini cumpărători o cunosc. Culoarea capacului ne poate dezvălui detalii despre procentul de grăsime al produsului. Fiecare culoare reprezintă un alt lucru, pe care consumatorii ar fi bine să îl știe.

Citește și: „Vampirii energetici” care îți dublează factura la curent. Aparatul din casă folosit în sezonul rece care te lasă fără bani

Ce semnificație au culorile capacelor de la sticlele de lapte

Capacul alb reprezintă produsul neomogenizat. Nu este vorba despre lapte integral, ci de lapte care formează deasupra un dop de smântână. Laptele neomogenizat este mai gras și conține 3,5% grăsime.

„Integral înseamnă că lăsăm laptele aşa cum vine el de la fermierii noştri. Neomogenizat înseamnă că formează un dop de smântână deasupra.

Este cu caimac, adică migrează spre partea de sus a sticlei şi formează un dop”, a spus o angajată de la o fabrică, potrivit fanatik.ro.

Citește și: La ce se poate folosi laptele expirat. Cele mai multe persoane îl aruncă, pentru că nu știu acest secret

Capacul roșu este folosit pentru laptele integral, care are conținut de grăsime de cel puțin 3%. Laptele bătut are de obicei capacul verde. Culoarea reprezintă faptul că produsul respectiv este obținut din lapte dulce, nefiert, care nu este foarte gras.

Capacele de la sticlele de lapte care sunt albastre reprezintă produsele degresate. Ele au un cinținut de grăsime redus, de 1 sau 2%.

Codificarea culorilor ajută consumatorii să identifice și să aleagă ușor tipul de lapte pe care îl doresc în funcție de grăsime.

Această convenție poate varia în funcție de țară și de producător. În unele locuri, pot exista și alte culori sau sisteme de etichetare.