Ce sfat i-a dat ÎPS Teodosie unei femei care i s-a plâns că soțul o silește să încalce postul: „Bărbatul este foarte pasional”

Înalt Prea Sfințitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a vorbit recent, în cadrul unui dialog cu ascultătorii postului de radio al Arhiepiscopiei, despre importanța postului și viața de familie. Înaltul Prelat i-a spus unei femei, care i s-a plâns că soțul o silește să încalce postul, cum ar trebui să procedeze într-o astfel de situație delicată.

19 nov. 2022, 17:34
Ce sfat i-a dat ÎPS Teodosie unei femei care i s-a plâns că soțul o silește să încalce postul: „Bărbatul este foarte pasional”

Ce sfat i-a dat ÎPS Teodosie unei femei care i s-a plâns că soțul o silește să încalce postul. În fiecare săptămână, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, are o emisiune, la postul de radio al Arhiepiscopiei, unde poartă un dialog cu credincioșii și le răspunde acestora la întrebările pe care le au.

Citește și ÎPS Teodosie, despre restricţiile de la curent sau căldură în case: Să stabilească administraţia ce temperatură să ai în casă este ceva care tulbură firea oamenilor

Recent, chiar în timpul emisiunii la care participa episcopul, o femeie i-a transmis acestuia o întrebare destul de delicată și i s-a plâns că soțul său nu ține cont de faptul că ea postește și îi cere să își îndeplinească îndatoririle conjugale. Mai mult, aceasta se temea că este forțată să cadă în păcat în timpul postului, care este destinat rugăciunii și curățeniei trupești.

„Bărbatul este foarte pasional, nu prea ține cont de post, de sărbători… Apoi trece la amenințări și acuze… El se supără destul de repede, ea se simte vinovată. Ea se întreabă: “, a fost cazul expus de părintele Tănăsescu, spre rezolvare înțeleaptă, arhiepiscopului Tomisului.

„Femeia știe că în Biblie se spune că ea nu mai e stăpână pe trupul său”

Întrebarea nu l-a uimit pe ierarhul Tomisului, care foarte cal a oferit un răspuns împăciuitor și a îndemnat-o pe femeie să nu se teamă și fie o soție supusă.

„Este bine să ții rânduiala, dar pentru armonie și unitatea familiei, este bine să găsești o modalitate a împlini… Noi ne întâlnim, duhovnicii, cu astfel de situații… Nu trebuie duse la extrem, dar cu blândețe, poate pe parcurs, va înțelege să fie socotite ca nu toate zilele sunt la fel și să avem discernământ. Să distingem timpul… (postirii – n.a.) de orice altă patimă“, i-a transmis ÎPS Teodosie.

„Femeia știe că în Biblie se spune că ea nu mai e stăpână pe trupul său și invers – dar cum e asta?“, a insistat preotul Eugen Tănăsescu. „Se referă la iubire, nu la posesie. Ei își aparțin unul altuia, dar nu la extrem“, a adăugat Înaltul Prelat.

Citește și Gigi Becali susţine demolarea bisericii din Constanţa, dar vine cu o alternativă: „Dacă a dat judecătorul așa, n-ai ce face. Asta nu e o biserică frumoasă”