ÎPS Teodosie, despre restricţiile de la curent sau căldură în case: Să stabilească administraţia ce temperatură să ai în casă este ceva care tulbură firea oamenilor

Arhiepiscopul Tomisului s-a declarat revoltat de creşterea facturilor, dar şi în legătură cu restricţionarea consumului de energie. "Să stabilească administraţia ce temperatuă să ai în casă tulbură firea oamenilor", spune ÎPS Teodosie.

13 oct. 2022, 15:56
ÎPS Teodosie, despre restricţiile de la curent sau căldură în case: Să stabilească administraţia ce temperatură să ai în casă este ceva care tulbură firea oamenilor

Facturile mari la energie, dar şi îndemnul autorităţilor de a scădea temperaturile în case şi a stârnit nemulţumirea arhiepiscopului Tomisului. ÎPS Teodosie a declarat că toate aceste decizii nu au nicio logică.

„Se aud atâtea zvonuri. Bieţii oameni ies să manifeste pentru necaz, sărăcie. Drept să vă spun, ca păstor, trebuie să mă exprim. Aceste restricţii de la curent, de la căldură, să stabilească administraţia ce temperatură să ai casă este ceva care tulbură firea oamenilor. Nu este nicio logică în aceasta. Dumnezeu ne-a dat toate. Să Îl lăsăm pe Dumnezeu, să ne rugăm la Dumnezeu ca toate cele aşa zise ameninţări ale răului să se transforme în raze de bine. Aceasta gândesc, aşa mă rog, aşa trebuie să ne rugăm cu toţii preoţi şi credincioşi pentru că vedem cât de îmbrăcate în mister au fost şi măsurile din timpul restricţiilor şi acum se dau la iveală nişte interese”, a afirmat Arhiepiscopul Tomisului, într-o intervenţie la Radio Dobrogea.

Citeşte şi: Nicolae Ciucă, noi detalii despre modul de calcul al facturilor la energie: Nu facem decât să îngreunăm şi să ducem totul într-o birocraţie de unde probabil vom ieşi destul de greu

ÎPS Teodosie le-a cerut credincioşilor să se roage pentru ca Dumnezeu să dea lumină în conştiinţa cârmuitorilor.

„Nu înţelegem, au dispărut sursele de curent, de căldură? N-au dispărut. De aceea, vă rog să vă rugaţi ca să dea Dumnezeu lumină curată în mintea şi în conştiinţa cârmuitorilor, începând de la cei care sunt în vârful conducerii europene şi mondiale. Acestea sunt nişte prevederi omeneşti. N-au temei logic. Am îndrăznit să spun aceasta. Noi ne rugăm la Dumnezeu că este bun şi iertător şi ne poartă pe toţi în grijă şi în dragostea Sa. De la El avem nădejdea că vom merge mai departe cu viaţa aici pe pământ. Nu vom fi nici îngheţaţi, nici schilodiţi, nici înfometaţi. El face să răsară soarele peste toţi, peste buni, peste răi, ne trimite ploaie”, a mai spus ÎPS Teodosie.

Citeşte şi: Cât costă montarea panourilor fotovoltaice. Te scapă de factura la curent

Pe de altă parte, arhiepiscopul Tomisului i-a sfătuit pe credincioşi să nu supere pe conducători şi nici pe oamenii din administraţie.

„Să ne ajute Dumnezeu să fim credincioşi şi rugători, să nu ne supărăm pe nimeni, nici pe cârmuitori, nici pe oamenii de administraţie. Să ne rugăm pentru ei. Când ne rugăm unii pentru alţii se face lumină şi în mintea şi inima celor pentru care ne rugăm. Sperăm că Dumnezeu ne ajută”, a mai transmis ÎPS Teodosie.