Gigi Becali susţine demolarea bisericii din Constanţa, dar vine cu o alternativă: „Dacă a dat judecătorul așa, n-ai ce face. Asta nu e o biserică frumoasă”

Biserica ridicată pe trotuar, în Constanţa, în urmă cu 20 de ani urmează să fie demolată. Enoriaşii, preoţii care slujesc acolo şi ÎPS Teodosie nu sunt, însă, de acord cu decizia magistraților şi protestează continuu. Gigi Becali spune, însă, că are soluţia care să aplaneze conflictul.

14 iun. 2022, 23:25
Gigi Becali susţine demolarea bisericii din Constanţa, dar vine cu o alternativă: „Dacă a dat judecătorul așa, n-ai ce face. Asta nu e o biserică frumoasă”

Gigi Becali biserică Constanţa. Gigi Becali a găsit soluția în cazul bisericii care poartă hramul „Izvorului tămăduirii”. Latifundiarul este de acord cu decizia magistraţilor şi spune că este necesar ca lăcaşul de cult să intre în legalitate. Promite că va lua problema în propriile mâini şi va ridica personal noua biserică, dacă primarul Vergil Chiţac va fi de acord.

Gigi Becali are soluţia care să aplaneze conflictul iscat de demolarea bisericii din Constanţa

Dacă s-a construit ilegal, normal ar trebui să se facă niște acte ca să intre în legalitate. Dacă a dat judecătorul așa, nu ai ce face. Trebuie să se salveze sfântul Altar. Teodosie să ia măsuri să facă un mic paraclis și după aia să se demoleze, dar acolo sfântul Altar să fie protejat, nu ai cum să treci peste. Asta e părerea mea. Sau să se ajungă la o concluzie cu primarul din Constanța, o să vorbesc și eu cu el, ca să facă o biserica nouă, una frumoasă, peste asta, că asta nu e o biserică frumoasă din ce văd eu la televizor.

O să vorbesc cu primarul, dacă e el de acord, eu o dărâm eu și fac alta în locul ei, biserica adevărată, frumoasă, cu turle. O să iau legătura cu primarul. Biserica nu se demolează, așa, că bagi buldozerul în ea. Se demolează așa cum spun sfintele canoane„, a declarat Gigi Becali, la Realitatea PLUS.

ÎPS Teodosie: „Toţi cei care au dărâmat biserici au murit în chinuri”

Decizia preoţilor şi a enoriaşilor de a nu părăsi lăcaşul de cult la venirea buldozerelor a fost confirmată şi de ÎPS Teodosie, care a calificat decizia magistraţilor ca fiind una „fără discernământ„.

După o hotărâre judecătorească fără discernământ cum să hotărască o instanţă să dărâme o biserică? Ce e biserica? E locaşul lui Dumnezeu. Nu te temi de cuvântul lui Dumnezeu, care zice: de va strica cineva lucrul lui Dumnezeu, îl va strica Dumnezeu pe acel şi s-a dovedit că aşa este. Toţi care au dărâmat biserici au murit în chinuri groaznice”, le-a transmis credincioşilor Arhiepiscopul Tomisului.

Citeste si Preoții s-au baricadat în biserica pe care Primăria Constanța vrea să o demoleze / Teologul Valentin Guia, revoltat: „Singura soluție e întoarcerea la Dumnezeu, într-o lume plină de droguri și LGBT!” (VIDEO) | EXCLUSIV

ÎPS Teodosie a menţionat că biserica va fi permanent păzită de credincioşi şi preoţi, care nu vor permite buldozerelor să o pună la pământ.

„Iată, înaintaşii domnului primar au fost marii Brătieni, care au apărat Biserica. Ce urmaş este domnul Vergil care vrea să se dărâme biserica? Azi era ziua hotărâtă să se dărâme. Nu se va dărâma, aici vom sta. Voi programa creştini şi preoţi să rămână în biserică zi şi noapte şi nu se va dărâma peste ei. Nici Poliţia nu poate să strice lucrul lui Dumnezeu. Să se teamă toţi cei ce cred că Dumnezeu este slab sau nu există, Dumnezeu este Atotputernic şi vă aşteaptă pe toţi la căinţă. Întoarceţi-vă cei lepădaţi, veniţi la Dumnezeu, că vă iartă […]

Cum să mutăm un loc sfinţit de 20 de ani şi cum să lăsăm pe Dumnezeu batjocorit? Nu voi accepta, mai degrabă mor eu decât să moară biserica aceasta. Rog pe bunul Dumnezeu să dea tututor gândul cel bun şi îl rog cu milă şi cu dragoste pe bunul Dumnezeu pentru domnul Vergil, pentru ceilalţi din Consiliul Local, pentru toţi sfătuitorii care nu îi vor binele, ce îl sfătuiesc să fie satrap şi crud. Orice credincios trebuie să se roage. Apelez şi la primul ministru, un om credincios, să-i ceară socoteală, că primul ministru este un general şi un om credincios, i-am scris şi un mesaj să fie general şi al lui Hristos, nu numai general aici peste oameni, să fie general în sensul bun al cuvântului, să aducă generozitatea pentru creştini, să aibă lăcaşuri sfinte. Să ne ajute bunul Dumnezeu şi îl rog pe bunul Dumnezeu să nu îi socotească păcatul acesta al îndărătniciei. Vom pune pe rol din nou acestă cauză. O biserică în care s-a slujit 20 de ani nu poate fi demolată. Se dobândeşte uzucapiune pentru o clădire oarecare, dar pentru o biserică?”, a afirmat IPS Teodosie.

Citeste si ÎPS Teodosie, despre acţiunile lui Vladimir Putin: „Nu sunt judecător. Judecător e Dumnezeu”