Ce şi cum mănânci te poate îmbătrâni mai repede decât ar trebui

Dacă preferi gogoșile în locul fructelor, iar carnea și produsele lactate pe care le consumi nu sunt organice, atunci riscul de îmbătrânire prematură crește în mod considerabil.

RomaniaTV.net
02 dec. 2014, 10:18
Ce şi cum mănânci te poate îmbătrâni mai repede decât ar trebui

Exagerezi cu deserturile

Atunci când consumăm zahăr în exces, în organism are loc o reacție chimică care distruge colagenul, acea proteină structurală care menține pielea fermă și catifelată. Pentru a preveni îmbătrânirea prematură a pielii, specialiștii ne recomandă să consumăm cât mai puține alimente bogate în zaharuri.

De asemenea, este indicat să consumăm carbohidrați cu indice glicemic mic, precum cereale integrale, deoarece au un conținut redus de zahăr, iar organismul le digeră lent pentru a limita pierderea de colagen.

Citeşte şi 4 alimente de POST cu efect DETOXIFIANT

În plus, dacă vrei să îți îndulcești ceaiul sau fulgii de ovăz, fără a-ți pune în pericol sănătătatea pielii, optează pentru stevia, deoarece este o plantă mult mai dulce decât zahărul.

Întotdeauna alegi cafea în loc de ceai

Cercetările dovedesc că atât ceaiul verde, cât și cel negru conțin compuși care previn cancerul de piele și distrugerea colagenului, inhibând astfel îmbătrânirea prematuă a pielii.

Citește materialul integral pe clicksanatate.ro.