Ce-şi mai uită românii în aeroport. Cele mai NEOBIŞNUITE obiecte ABANDONATE sau uitate în Otopeni FOTO

Românii care călătoresc cu avionul nu se gândesc de două ori înainte să-şi abandoneze în aeroport bunurile personale, pentru a nu depăşi greutatea maximă admisă la cală. În afară de aceştia, mai sunt şi românii neatenţi sau grăbiţi care îşi uită pur şi simplu lucruri în aeroport.
Cristiana Ionescu
04 oct. 2013, 08:58
Ce-şi mai uită românii în aeroport. Cele mai NEOBIŞNUITE obiecte ABANDONATE sau uitate în Otopeni FOTO

Aşa se face că în fiecare an mii de obiecte uitate sau abandonate ajung în depozitul special amenajat de Poliţia de Frontieră în Aeroportul Henri Coandă. Doar 20% din aceste bunuri sunt revendicate de proprietari, restul fie se valorifică de către stat, fie ajung la gunoi.

Cele mai frecvente bunuri pierdute sunt, desigur, telefoanele mobile, tabletele, ceasurile, bijuteriile, dar şi obiecte de îmbrăcăminte. De cealaltă parte se află bunurile abandonate pur şi simplu de pasageri pentru că depăşesesc greutatea sau mărimea admisă la cală şi nu vor să plătească o suprataxă.

Printre cele mai neobişnuite bunuri pe care ROMÂNIATV.NET le-a găsit în depozitul din Aeroportul Otopeni şi cu care pasagerii sperau că vor putea zbura se numără o masă de călcat, cărucioare şi scaune de maşină pentru copii, cuşti pentru animale, o bicicletă sau o vioară.

Cei care vor să-şi revendice bunurile uitate sau abandonate în aeroport au la dispoziţie 12 luni, timp în care Poliţia de Frontieră se obligă să le depoziteze. După expirarea acestei perioade bunurile sunt evaluate de o comisie specială care hotărăşte care dintre ele vor fi valorificate, banii urmând să ajungă în bugetul statului, şi care vor fi înmânate unei firme de salubritate.

„După ce bunul abandonat sau pierdut este clasificat de SRI ca fiind inofensiv este adus în depozit. Noi avem obligativitatea să le păstrăm un an, timp în care proprietarii pot veni să-şi revendice bunul sau pot împuternici pe cineva pentru a-l lua. După un an se întruneşte o comisie de preluare-distrugere cu reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor, Ministerului Mediului, Protecţia Consumatorului şi Poliţia de Frontieră, unde se aleg acele bunuri care urmează a fi valorificate, banii urmând să ajungă la bugetul statului. Ce nu se poate valorifica predăm la firma de salubritate pentru a fi aruncate”, a explicat pentru ROMÂNIATV.NET comisarul de poliţie Şerban Tiberiu.

De obicei, lucrurile de valoare sunt revendicate de proprietari. Desigur, procedura de ridicare a bunului pierdut sau abandonat respectă o regulă strictă. Proprietarul trebuie să descrie în amănunt bunul pentru ca reprezentanţii Poliţiei de Frontieră să fie convinşi că îl înmânează adevăratului posesor.

„Bineînţeles, persoana respectivă va trebui să facă descrierea amănunţită a bunului pentru a fi convinşi că este proprietarul. Va trebui să specifice data când a fost pierdut, parola pentru laptopuri, pinul pentru telefoane sau câteva numere s.a.m.d.”, a precizat comisarul Poliţiei de Frontieră.

Însuşirea unui bun, de orice fel, din aeroport constituie infracţiune

Comisarul Şerban Tiberiu precizează că bunurile găsite în Aeroportul Henri Coandă şi nepredate angajaţilor instituţiei în termen de 10 zile constituie infracţiune şi se pedepseşte cu dosar penal. De altfel, aceste cazuri sunt frecvente, oamenii nebănuind că sunt urmăriţi non-stop de sute de camere de supraveghere.

„În aeroport sunt sute de camere de supraveghere. Aşadar persoanele care găsesc bunuri şi nu le predau în 10 zile sunt întotdeauna identificate. Însuşirea unui bun găsit constituie infracţiune”, a declarat comisarul Şerban Tiberiu.

Persoanele care îşi pierd bunuri sau le abandonează în aeroport au la dispoziţie numărul de telefon 021/2041069 pentru a se informa dacă obiectul pierdut a ajuns în posesia Poliţiei de Frontieră.

Din iulie 2011 până în prezent au fost depozitate în Aeroportul Henri Coandă circa 3500 de obiecte pierdute sau abandonate, din care doar 20% ajung din nou în posesia proprietarului.

DailyBusiness
Autostrăzile A7 și A8, scoase din PNRR. Guvernul caută urgent finanțare alternativă
Spynews
Soțul Cristinei Spătar, declarație de iubire pentru vedetă! Cât de îndrăgostit este Vicențiu Mocanu: „Cât timp ne ținem de mână...”
Bzi.ro
Inna, mai mult goală la „Beach, Please”! Cât a costat ținuta cu care a înnebunit internetul! – GALERIE FOTO
Fanatik.ro
Clasament devastator! O companie low-cost preferată de români, în topul celor mai slabe linii aeriene
Capital.ro
Sportul românesc e în doliu. S-a stins un adevărat simbol. Boala a răpus-o prea tânără
Playtech.ro
Actul fără de care nu poţi face succesiunea, în 2025. Tot ce trebuie să ştii pentru a primi moştenirea
DailyBusiness
Ce salariu are Dan Turturică, şeful TVR. În 2024, instituţia a cerut 32,2 milioane de euro la rectificarea bugetară
Adevarul
Cum sfidează nepotul lui Fidel Castro regimul de la Havana: „Eliberați diavolul”
wowbiz.ro
Mama Andei, tânăra ucisă și incendiată de Emil Gânj, primește amenințări halucinante de pe un cont cu numele criminalului din Mureș. Femeia se teme că va sfârși la fel ca fiica ei: „Îmi e foarte frică”
Spynews
Alex Marcu, mesaj tulburător după moartea Teodorei Marcu: ”Eu sunt tatăl...” | FOTO
Spynews
Cu ce se ocupă Ioana Ignat, după despărțirea de Sebastian Dobrincu. Cum își petrece timpul îndrăgita cântăreață: „Ești mai responsabil”
Evz.ro
O nouă obligație pentru șoferi. Riscă să rămână fără permis
Ego.ro
Ce au observat experții, la aparițiile fiului cel mic al lui Kate Middleton și al Prințului William
Prosport.ro
Gabriela Ruse a renunțat la inhibiții şi a postat imagini cu ea în costum de baie din vacanță
kanald.ro
Răsturnare de situație în cazul criminalului din Mureș. O femeie a fost reținută după o glumă pe TikTok
Cancan.ro
S-a aflat abia acum motivul pentru care Emil Gânj ar fi ucis-o, de fapt, pe Anda: 'El n-a suportat asta'
Playsport.ro
Cine este omul din umbra lui Selly, co-organizator la “Beach, Please”, cu care a făcut 10 milioane de euro. George...
Capital.ro
Taxă pentru pensionari. Se achită obligatoriu în toată țara. Ministrul Muncii a anunțat: Afectează veniturile a peste 1,7 milioane de români
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Prințesa Kate Middleton a purtat, la câțiva metri de Simona Halep, o bijuterie primită cadou de la Prințul William acum 11 ani
stirilekanald.ro
VIDEO „Ne dă în cap și pleacă!” Emil Gânj a amenințat familia Andei. Criminalul din Mureș a băgat frica în localnici: „A spus că mai are încă două persoane de achitat”
Horoscop 14 iulie 2025: Norocul a dat peste Scorpioni! Au primit o veste care le va schimba complet viața
MediaFlux
Când se dau voucherele pentru curent electric. Ministrul a dat vestea
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cine stinge lumina de la NASA? Despre cum dispar schimbările climatice din fața ochilor publici