Ce-şi mai uită românii în aeroport. Cele mai NEOBIŞNUITE obiecte ABANDONATE sau uitate în Otopeni FOTO

Românii care călătoresc cu avionul nu se gândesc de două ori înainte să-şi abandoneze în aeroport bunurile personale, pentru a nu depăşi greutatea maximă admisă la cală. În afară de aceştia, mai sunt şi românii neatenţi sau grăbiţi care îşi uită pur şi simplu lucruri în aeroport.
Cristiana Ionescu
04 oct. 2013, 08:58
Ce-şi mai uită românii în aeroport. Cele mai NEOBIŞNUITE obiecte ABANDONATE sau uitate în Otopeni FOTO

Aşa se face că în fiecare an mii de obiecte uitate sau abandonate ajung în depozitul special amenajat de Poliţia de Frontieră în Aeroportul Henri Coandă. Doar 20% din aceste bunuri sunt revendicate de proprietari, restul fie se valorifică de către stat, fie ajung la gunoi.

Cele mai frecvente bunuri pierdute sunt, desigur, telefoanele mobile, tabletele, ceasurile, bijuteriile, dar şi obiecte de îmbrăcăminte. De cealaltă parte se află bunurile abandonate pur şi simplu de pasageri pentru că depăşesesc greutatea sau mărimea admisă la cală şi nu vor să plătească o suprataxă.

Printre cele mai neobişnuite bunuri pe care ROMÂNIATV.NET le-a găsit în depozitul din Aeroportul Otopeni şi cu care pasagerii sperau că vor putea zbura se numără o masă de călcat, cărucioare şi scaune de maşină pentru copii, cuşti pentru animale, o bicicletă sau o vioară.

Cei care vor să-şi revendice bunurile uitate sau abandonate în aeroport au la dispoziţie 12 luni, timp în care Poliţia de Frontieră se obligă să le depoziteze. După expirarea acestei perioade bunurile sunt evaluate de o comisie specială care hotărăşte care dintre ele vor fi valorificate, banii urmând să ajungă în bugetul statului, şi care vor fi înmânate unei firme de salubritate.

„După ce bunul abandonat sau pierdut este clasificat de SRI ca fiind inofensiv este adus în depozit. Noi avem obligativitatea să le păstrăm un an, timp în care proprietarii pot veni să-şi revendice bunul sau pot împuternici pe cineva pentru a-l lua. După un an se întruneşte o comisie de preluare-distrugere cu reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor, Ministerului Mediului, Protecţia Consumatorului şi Poliţia de Frontieră, unde se aleg acele bunuri care urmează a fi valorificate, banii urmând să ajungă la bugetul statului. Ce nu se poate valorifica predăm la firma de salubritate pentru a fi aruncate”, a explicat pentru ROMÂNIATV.NET comisarul de poliţie Şerban Tiberiu.

De obicei, lucrurile de valoare sunt revendicate de proprietari. Desigur, procedura de ridicare a bunului pierdut sau abandonat respectă o regulă strictă. Proprietarul trebuie să descrie în amănunt bunul pentru ca reprezentanţii Poliţiei de Frontieră să fie convinşi că îl înmânează adevăratului posesor.

„Bineînţeles, persoana respectivă va trebui să facă descrierea amănunţită a bunului pentru a fi convinşi că este proprietarul. Va trebui să specifice data când a fost pierdut, parola pentru laptopuri, pinul pentru telefoane sau câteva numere s.a.m.d.”, a precizat comisarul Poliţiei de Frontieră.

Însuşirea unui bun, de orice fel, din aeroport constituie infracţiune

Comisarul Şerban Tiberiu precizează că bunurile găsite în Aeroportul Henri Coandă şi nepredate angajaţilor instituţiei în termen de 10 zile constituie infracţiune şi se pedepseşte cu dosar penal. De altfel, aceste cazuri sunt frecvente, oamenii nebănuind că sunt urmăriţi non-stop de sute de camere de supraveghere.

„În aeroport sunt sute de camere de supraveghere. Aşadar persoanele care găsesc bunuri şi nu le predau în 10 zile sunt întotdeauna identificate. Însuşirea unui bun găsit constituie infracţiune”, a declarat comisarul Şerban Tiberiu.

Persoanele care îşi pierd bunuri sau le abandonează în aeroport au la dispoziţie numărul de telefon 021/2041069 pentru a se informa dacă obiectul pierdut a ajuns în posesia Poliţiei de Frontieră.

Din iulie 2011 până în prezent au fost depozitate în Aeroportul Henri Coandă circa 3500 de obiecte pierdute sau abandonate, din care doar 20% ajung din nou în posesia proprietarului.

DailyBusiness
Prognoza meteo 1-6 mai. Temperaturile urcă spre 30°C, urmate de un val de furtuni și răcire brutală!
Spynews
Lele, spulberat de Poliție / Dovada că artistul a ascuns adevărul în scandalul cu Andra Voloș
Bzi.ro
Monica Bîrlădeanu a făcut senzație la Gala Premiilor GOPO 2025! Actrița a strălucit la 46 de ani
Fanatik.ro
Cinci zodii care vor avea un weekend de neuitat. Șansă unică pentru ele pe 3 și 4 mai
Capital.ro
Călin Georgescu, conducătorul din umbră al României! Planul nu mai poate fi oprit
Playtech.ro
Cum conduci o mașină diesel ca să consumi mai puțin. Regula pe care puțini o respectă
DailyBusiness
Lovitură de proporții în Europa! Pașapoartele care dispar definitiv. UE le-a declarat ilegale
Adevarul
Cum vede șeful Inscop finala prezidențială: „9 din 10 votanţi PSD l-ar vota pe George Simion şi nu pe domnul Nicuşor Dan”
wowbiz.ro
Anunț de ultimă oră despre fiul Ozanei Barabancea, internat la ATI după ce a făcut infarct la 24 de ani: „Acum...” 
Spynews
Cătălin Moroșanu, mesaj de susținere pentru Mihai Leu. Fostul campion e internat la Spitalul Fundeni, după ce a fost operat / FOTO
Spynews
Cât costă o porție de mici cu muștar și pâine de 1 Mai, în funcție de locul unde îi mănânci. Prețurile variază de la piață la restaurant
Evz.ro
Nimeni nu poate mânca acești ardei. Sunt devastatori
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Gimnasta a făcut avere din alte activități: „Bărbații mi-au cerut apa în care m-am spălat”
kanald.ro
Extrageri speciale loto de 1 Mai. Loteria Română a suplimentat fondul de câștiguri
Cancan.ro
E însărcinată! Vedeta din România va naște primul copil cu iubitul ei, la peste 1 an de la divorț
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
TAXĂ pentru șoferi în România. Se achită lunar 60 de lei către Primărie
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
De ce a pozat Corina Ungureanu într-o revistă pentru bărbați
stirilekanald.ro
VIDEO Un nou război cumplit stă să înceapă. Premierul unei puteri nucleare a anulat vizita la Putin și a dat ordinul de atac asupra țării vecine!
Meteorologii anunță o lună Mai cum nu a mai fost de mult în România
MediaFlux
Când intră pensia pe card în mai 2025. Ce trebuie să știe cei cinci milioane de pensionari
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Ce-a înțeles BBC din scandalul Georgescu. Restul lumii încă așteaptă traducerea…