Ce soluții propune PSD privind reducerea taxării românilor cu venituri mici

Facilitățile fiscale la care lucrează Guvernul PSD vor avea drept beneficiu și îmbunătățirea nivelului de trai al românilor.
Filip Stan
11 apr. 2024, 11:17
Ce soluții propune PSD privind reducerea taxării românilor cu venituri mici

PSD lucrează la o nouă reformă fiscală pentru creșterea nivelului de trai al fiecărei familii, care să nu ducă la împovărarea suplimentară a românilor. Premierul Marcel Ciolacu, președintele social-democraților, a anunțat deja că noua măsură va include deduceri din impozitul pe venit în funcție de numărul copiilor din familie, așa cum se întâmplă și în alte state europene.

„Este evident că anul următor va fi, e trecut în PNRR, o reformă fiscală, dar sunt identificate anumite măsuri pe care putem să le luăm mult mai rapid. V-am spus că prin reforma fiscală eu văd, în primul şi în primul rând, faptul că din impozitul pe venit, în viitor, trebuie să fie deduceri. Astfel, vei dezvolta serviciile, şi serviciile de învăţământ, şi învăţământ privat, şi after-school, şi grădiniţe, şi creşe şi instituţii spitaliceşti private, prin deduceri şi printr-un sistem de asigurări naţional”, a spus premierul Marcel Ciolacu.

La inițiativa PSD, industria păcănelelor suferă prima mare înfrângere în Parlament

Facilitățile fiscale la care lucrează Guvernul PSD vor avea drept beneficiu și îmbunătățirea nivelului de trai al românilor. Spre exemplu, veniturile per persoană au crescut cu 13,5%, iar cele pe gospodărie cu 13,1%, depășind creșterile de prețuri, unde majorările au fost de 11,5%, respectiv 11%. Statisticile arată însă că o persoană care are un copil în întreținere câștigă cu 28% mai puțin decât una fără copii. Deducerile din impozitul pe venit pentru familiile aflate în primul caz ar reprezenta o soluție sustenabilă pentru a mai opri acest decalaj.

Marile schimbări susținute de PSD pentru taxarea muncii

La fiecare actualizare a datelor demografice pentru țara noastră, un nou record e doborât: s-au născut cei mai puțini copii, populația a ajuns la cel mai scăzut nivel. România îmbătrânește, tot mai mulți oameni sunt singuri. Pentru ca lucrurile să se schimbe, rata totală a fertilității ar trebui să fie de 2,1. Tocmai creșterea acestui indicator este vizat de măsurile anunțate de Premierul Marcel Ciolacu. Scăderea taxării muncii pentru familiile cu cel puţin doi copii este parte integrantă dintr-o amplă strategie de creștere a natalității. Un proiect de Hotărâre de Guvern pe această temă, inițiat de Ministerul Muncii, este în consultare publică.

Cifrele care prezintă, sec, fotografia la minut a situației populației, dezvăluie, de fapt, dezastrul demografic în care România se adâncește de la an la an. Datele ultimului recensământ, din 2021, arată în România mai trăiesc puțin peste 19 milioane de oameni, adică la fel ca în 1966. Iar în privința natalității, scăderea este continuă. În 2020, s-au născut în România cei mai puțini copii din ultimul secol, în 2021, din ultimii 130 de ani, iar în primul semestru din 2023, cel mai mic număr din ultimii 145 de ani.

Cătălin Cîrstoiu îl provoacă pe Nicușor Dan: „Haideţi, domnule Nicuşor, să discutăm despre Bucureşti, de ce vă ascundeţi? Haideţi, curaj!”

Acestui fenomen i se adaugă migrația, iar datele furnizate de Comisia Europeană arată că România va fi printre ţările care vor resimţi cel mai puternic declinul demografic asupra sistemului de pensii şi sistemului de sănătate, în condiţiile în care România pierde la fiecare deceniu un milion de locuitori.

Ținta PSD, protejarea nivelului de trai al românilor

Trebuie făcut ceva, iar scăderii taxării muncii, cu scopul creșterii veniturilor nete ale familiilor, li se adaugă măsurile care au fost deja implementate la propunerea PSD, începând din 2022, așa cum sunt voucherul de 250 de lei cu care pot cumpăra alimente pe care-l primesc o dată la două luni cei care fac parte din familiile cu venituri mici, persoanele cu venit minim garantat sau persoanele cu dizabilități. Sau suportul acordat pentru achiziția de rechizite elevilor care provin din familii cu venituri mici, care a fost suplimentat și cu vouchere lunare de 150 de lei pentru rechizite, haine sau alimente.

Strategia națională pentru implementarea performantă a politicilor familiale, precum și a Indicatorilor de performanță în domeniul politicilor familiale, vizează și alte pârghii pentru creșterea calității vieții familiilor. Între propuneri se numără facilitarea accesului familiilor tinere la locuințe sociale ori cu chirii subvenționate și a accesului la credite cu dobânzi mici, garantate de stat, tichete sociale acordate familiilor cu venituri mici şi medii pentru accesarea creșelor și grădinițelor, inclusiv a celor private. Un alt set măsuri are drept scop să reducă migrația internă dinspre localitățile rurale și orașele mici din România către orașele mari. Aceste proiecte au termen de realizare anul 2028 şi vor fi finanţate din fonduri publice şi din PNRR.

 

Spynews
Mama Mădălinei Cojocari, fetița dispărută în Carolina de Nord, și-a recunoscut faptele! Femeia a pledat vinovată. Bunica ei a trecut la acuzații dure
Bzi.ro
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au blocat!”
Fanatik.ro
Gara din România prin care a trecut “trenul morții”. Acum a devenit monument istoric
Capital.ro
VESTEA CEA MARE pentru toți proprietarii de APARTAMENTE. Decizie uriașă pentru toți cei care stau la bloc
Playtech.ro
Ruby, ţinută de INFARCT la TV! S-a văzut tot, dar nu i-a păsat. Telespectatorii s-au lipit de televizoare
DailyBusiness
Vești bune pentru cei care merg în concediu! Această țară a eliminat vizele pentru români
Adevarul
Vârsta de pensionare se va modifica la fiecare 3 ani. Cum pot ieși femeile mai devreme la pensie
Spynews
Tzancă Uraganu, înțepătură la adresa lui Bogdan de la Ploiești? „Pentru cele mai frumoase foste...”. Cum îi face manelistul „reclamă” colegului de breaslă
Spynews
Unde are loc priveghiul Ionelei și al lui George, doi dintre tinerii morți în accidentul din Vaslui! Decizia neașteptată pe care a luat-o familia: ”Au fost aduși...”
Evz.ro
Litoral cu cazare de 35 de lei. Cum pot profita românii de această ofertă
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
wowbiz.ro
Andreea Bălan recunoaște că despărțirea de Victor Cornea nu este ușoară: „El nu se întoarce, asta este diferența”. Cât de greu îi este când sportivul pleacă în turneu: „Dorul este mare”
Cancan.ro
Care a fost ultimul mesaj postat de Ionela, tânăra moartă în accidentul din Vaslui 😢
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Cât costă o porție de mici în piața Obor. Nimeni nu se aștepta la un asemenea preț
Capital.ro
Românii vor fi verificați DIRECT LA GRANIȚĂ. Noile reguli pentru toată România
StirileBZI
Se anunță tarife mai mici vara aceasta la biletele de avion! Despre ce destinații este vorba
Prosport.ro
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de dolari și la câteva zile s-a despărțit de ea!
stirilekanald.ro
Breaking news despre Florin Piersic!
substantial.ro
„Tragedie pe două roți în Vaslui: Tânăra Ionela, aflată la pragul căsătoriei, și-a anunțat destinul în ultimul ei mesaj online – ‘Viața este o călătorie frumoas
MediaFlux
FLORIN PIERSIC, ANUNȚ de pe PATUL de SPITAL! Marele actor a ținut să se afle de la el
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'