Arestul Poliţiei Capitalei, coşmarul politicienilor: „Puneam un PET în WC ca să nu iasă ŞOBOLANII” VIDEO

Arestul Poliţiei Capitalei, cel mai negru coşmar al politicienilor. De câte ori au avut ocazia, politicienii au povestit cât de greu de suportat sunt condiţiile din arestul Capitalei. Chiar şi pe vrăjitoarea Vanessa au speriat-o condiţiile din celula de doar câţiva metri pătraţi.

24 feb. 2015, 08:25
Arestul Poliţiei Capitalei, coşmarul politicienilor: „Puneam un PET în WC ca să nu iasă ŞOBOLANII” VIDEO

Elena Udrea le-a povestit colegilor deputaţi, în discursul susţinut în faţa lor luni, înainte de votul pentru încuviinţarea cererilor DNA de urmărire penală şi arestare preventivă, despre condiţiile de coşmar din arestul Poliţiei Capitalei.

Pe 9 februarie aţi votat, pe 10 am fost reţinută, pe 11 arestată preventiv. Am fost dusă în Arestul Poliţiei Capitalei, am fost verificată la sânge, am fost dezbrăcată, mi-au luat sutienul şi am fost dusă într-o cameră de 3 pe e, unde erau patru paturi, câte două suprapuse. Apă caldă era doar dimineaţa şi noaptea, iar WC-ul era de tip turcesc, fără uşă, dar dotat cu un duş pe care să îl folosim când trăgeam apa. În el puneam, când nu-l folosea nimeni, un PET, ca să nu vină şobolanii. Pereţii erau scorojiţi, geamul nu se închidea şi era mereu curent, iar dacă te spălai pe cap, nu aveai acces la foehn, ceea ce dă şanse cel puţin pentru o răceală, dacă nu cumva chiar la pneumonie„, a povestit Elena Udrea, în faţa Camerei Deputaţilor.

De altfel, Udrea nu este singurul politician care a dezvăluit condiţiile din arestul Poliţiei Capitalei. Şi Radu Mazăre, care a petrecut doar o noapte în arest a recunoscut că trebuie să fii puternic ca să poţi trece peste această experienţă.

Nu este uşor. Crezi că dacă te bagă într-o cameră în care sunt 8 paturi şi ai loc între paturi 1 metru, ele fiind 3 suprapuse, cu un WC, unde nu ai cum să tragi apa. Ea curge printr-o ţeavă şi trebuie să porneşti ţeava aia ca să faci apă. Şi ca să faci duş, porneşti apa aia şi dacă e prea fierbinte, o mai reglezi de aici, de la WC„, declara primarul oraşului Constanţa.

Fostul senator Cătălin Voicu a comparat arestul Capitalei cu traiul în Evul Mediu.

Nu vă puteţi închipui ce e acolo. Arestul de la Capitală, de la minus doi. Ăla care e pe tabulatură – Evul Mediu. Uşi negre de fier, zăbrele şi lacăte, nu au aerisire, ţigani, bandiţi, te omoară…”, aşa a descris şi Cătălin Voicu arestul Poliţiei Capitalei.

Până şi vrăjitoarea Vanessa a rămas îngrozită de condiţiile din închisoare.

Conditiile sunt… Se spune ca este o camera VIP. Conditiile sunt inumane. Este o camera de 2 pe 2, nu poti sta doua persoane in picioare in acelasi timp. Nu exista nicio usa, e o perdeluta care delimiteaza zona. Am fost devastata si eu cand am ajuns acolo. Sunt paianjeni, gandaci, sobolani. Nu vine nimeni sa iti faca ordine si curatenie. O sa faca singura curatenie. Cel mai greu de suportat este spatiul. E mic si sufocant, nu poti respira„, a spus vrăjitoarea Vanessa.