Ce spune Apa Nova despre mirosul puternic de clor al apei potabile din Bucureşti

Publicat: Miercuri, 30 Ianuarie 2019 15:56 // Actualizat: Miercuri, 30 Ianuarie 2019 15:56 // Sursa: romaniatv.net

Apa Nova vine cu precizări după ce bucureştenii din mai multe cartiere ale oraşului s-au plâns că apa de la robinet are un miros înţepător, neplăcut. Apa Nova spune că este vorba de măsuri de tratare a apei în urma topirii cantităţilor masive de zăpadă care au căzut în ultima vreme.

„Ca urmare a topirii bruște a depunerilor de gheață și zăpadă, cu efect de spălare a suprafețelor atinse, s-a produs o încărcare mai mare a râurilor Argeș și Dâmbovița. Deprecierea temporară a calității apei râurilor a fost compensată prin măsuri de tratare. Niciun parametru de calitate al apei potabile produse nu a depășit limita legală.

În plus, pe lângă monitorizarea online (continuă 24h/24) în puncte strategice ale sistemului de alimentare cu apă potabilă, se efectuează zilnic analize de probe prelevate din rețea. Rezultatele nu indică depășiri ale valorilor parametrilor de calitate a apei potabile. Ultimele analize au fost efectuate astăzi, 30 ianuarie 2019.

Efectul mirosului de clor rezidual resimțit de consumatori este în scădere încă din data de 29.01.2019 și va dispărea în după amiaza zilei de astăzi (miercuri - n.r.)”, se arată într-un comunicat al companiei.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Apa Nova miros apa bucuresti topire gheaţă tratare apa
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8375
RON
09 Aug
noapte 19 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H