Ce spune Bill Gates despre pandemia de coronavirus: „Până în toamna anului 2021”

Bill Gates a făcut un nou anunţ despre pandemia de coronavirus şi spune că această situaţie va mai dura, deoarece vaccinul ar trebui administrat în mai multe doza ca să fie eficient.

RomaniaTV.net
23 iul. 2020, 11:18
Ce spune Bill Gates despre pandemia de coronavirus: „Până în toamna anului 2021”

Fondatorul Microsoft, care acum își dedică cea mai mare parte a timpului cu fundația pentru ajutorarea persoanelor afectate de pandemie, a mai adăugat că unele școli ar putea să nu mai revină la normalitate până în toamna anului 2021 şi a mai menționat faptul că închiderea şcolilor a fost unul dintre efectele cele mai grave ale pandemiei, după decesele raportate. transmite Daily Mail.

Bill Gates a mai susținut că pentru ca un vaccin să fie eficient, ar trebui să li se administreze mai multe doze persoanelor infectate cu noul coronavirus. Niciunul dintre vaccinurile existente până acum nu cred că ar fi eficient cu o singură doză, a apreciat Gates.

Totodată, el a criticat modul de abordare al lui Donald Trump și a comparat situația SUA cu cea a Europei. Unele dintre politici au fost o greșeală. Deschiderea localurilor, beneficiul economic versus riscul de infectare, o mulțime de astfel de decizii au fost o greșeală, a mai spus el.

Şeful OMS: Este primul tratament care a demonstrat că reduce mortalitatea pacienţilor cu COVID-19

Compania finanţată de Bill Gates începe testele pe oameni pentru un vaccin împotriva COVID-19

Firma germană de biotehnologie CureVac va deveni cea de-a doua companie, după rivalii de la BioNTech, care demarează etapa de testări pe subiecţi umani a unui vaccin experimental împotriva noului coronavirus în Germania, având drept obiectiv declarat o potenţială aprobare a noului produs şi lansarea sa pe piaţă la jumătatea anului viitor, transmite Reuters.

La această etapă de testare vor participa 144 de voluntari din Germania şi Belgia, care vor primi dozaje diferite din noul vaccin. Alţi 24 de voluntari vor primi un vaccin placebo, scrie agerpres.ro. 

Primele rezultate concludente ale acestei etape de testare ar putea fi comunicate în luna septembrie sau octombrie, iar în condiţii favorabile, aprobarea pentru ieşirea pe piaţă ar putea fi pirmită la jumătatea anului viitor, conform Directorului Executiv al CureVac, Franz-Werner Haas.