Ce spune Boc despre posibilitatea ca Arafat să vină în locul lui Oprescu

Premierul Emil Boc a comentat propunerea vicepreşeditelui PDL Mihaela Popa conform căreia Raed Arafat ar putea fi un bun contracandidat al lui Sorin Oprescu la Primăria Capitalei. Spre deosebire de senatoarea democrat-liberală, Emil Boc îl vede pe Arafat în continuare la Ministerul Sănătăţii, "lucrând la fel de bine cu orice ministru".

RomaniaTV.net
17 ian. 2012, 21:51
Ce spune Boc despre posibilitatea ca Arafat să vină în locul lui Oprescu

Emil Boc susţine că din câte îl cunoaşte el pe Raed Arafat, medicul nu ar fi interesat să intre într-o cursă politică, întrucât el „se simte acasă” în sistemul de urgenţă.

„Doamna Popa nu-l cunoaște, cred, pe doctorul Arafat sub aspect uman. Îi respect punctul de vedere doamnei Popa, dar eu cred că – și îl cunosc poate un pic mai bine decât alții pe domnul Arafat – e un om dedicat în integralitate profesiei și profesionalismului. Şi cred că și din atitudinea lui din aceste zile s-a văzut că n-a intrat în nici un fel de joc politic, cel puțin din cât am văzut eu, și a rămas același susținător al sistemului și al crezului într-un sistem de urgență care salvează vieți în România, fiind un profesionist de excepție și cred că acolo el se simte acasă. Cel puțin și din discuția pe care am avut-o eu cu el azi mi-a reconfirmat același sentiment pe care l-am avut și până acum. Sunt convins că va lucra la fel de bine cu orice ministru al Sănătății, pentru că el este dedicat profesiei, sistemului de urgență”, a declarat Emil Boc, preşedintele PDL.

Mihaela Popa, senator şi totodată vicepreşedinte PDL a afirmat miercuri atât pe blogul personal, cât şi în comunicate transmise presei că Arafat este un fenomen şi că pe vot uninominal ar putea câştiga chiar şi primăria Bucureşti, într-o confruntare cu Sorin Oprescu.

Arafat a negat, însă, varianta enunţată de Popa. Citat de Hotnews, el a declarat că este „exclusă o participare ca şi candidat, în orice formaţiune politică, în 2012 sau în viitor”.