Ce spune Boureanu despre revenirea sa în PNL. Răspunsul PDL-istului pentru Crin Antonescu

Democrat-liberalul Cristian Boureanu nu exclude o apropiere între PNL şi PDL, însă crede că aceasta "nu se poate face peste noapte" întrucât mai există resentimente între cele două partide. Cât priveşte faptul că preşedintele PNL, Crin Antonescu, a exclus posibilitatea ca Boureanu să revină vreodată în PNL, democrat-liberalul a arătat că unii oameni pot ajunge să stea la aceeaşi masă, chiar dacă în prezent nu-şi doresc acest lucru.

11 mart. 2013, 20:35
Ce spune Boureanu despre revenirea sa în PNL. Răspunsul PDL-istului pentru Crin Antonescu

Invitat luni, în cadrul unei emisiuni la România TV, să comenteze afirmaţia lui Crin Antonescu, Boureanu a răspuns: „Crin Antonescu are de ţinut o alianţă aflată la guvernare. În al doilea rând, nu au fost declaraţii de dragoste din partea mea, de revenire în PNL. Cine mă cunoaşte, ştie foarte bine care este poziţia mea, loialitatea şi corectitudinea. Nu aş fi plecat niciodată din PNL, dacă nu aş fi fost dat afară (…) Este posibil ca oameni care spun ‘niciodată’, să stea împreună la aceeaşi masă.”

Boureanu a spus că o alianţă PNL-PDL este posibilă datorită afinităţilor ideologice ale celor două partide. „Alianţa o văd pozitiv şi am spus asta în ultimele zile, dar asta nu înseamnă că este o prioritate în această perioadă. Ideea unei drepte puternice este corectă, este un lucru benefic pentru România, dar nu se poate face peste noapte. Încă sunt cicatrici”, a declarat Cristian Boureanu.

Apropierea dintre partidele dreptei ar fi facilitată de „construcţia hibridă împotriva naturii”, în care sunt acum implicaţi liberalii, anume USL. „S-ar putea ca evoluţia politică să fie determinată de succesul guvernamental şi nu cred în succesul acestei guvernării”, a mai spus Boureanu.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că nu a existat un „exod” de la PDL către PNL, iar Cristian Boureanu nu va fi reprimit niciodată în partid, ci doar cei care pot construi o dreaptă puternică alături de liberali.

Crin Antonescu a susţinut că în România există „un singur partid de dreapta, un partid puternic de dreapta, şi acela este PNL”.

„Vor mai veni toţi acei oameni care au convingeri de dreapta autentice, intenţii de a face o dreaptă puternică în PNL, fie că ei au fost sau nu în PDL, fie că au făcut sau nu politică. În ceea ce îi priveşte pe unii foarte preocupaţi de subiectul acesta, nu se pune problema. De exemplu, domnul Cristian Boureanu nu va fi niciodată reprimit în PNL, ca să nu se mai ostenească. Nu este singurul”, a afirmat liderul PNL, potrivit Mediafax.

El a apreciat că nu crede că sunt foarte mulţi social-democraţi deranjaţi de trecerile unor lideri PDL la PNL, ci „se face în anumite zone mediatice un efort demn de o cauză mai bună pentru a fisura această alianţă”.

„Nu a existat un exod, nu a existat o trecere în masă şi nu va exista aşa ceva dinspre PD înspre PNL. Au existat de asemenea treceri dinspre PD spre PSD în legătură cu care nu s-a făcut atâta caz şi nu s-a speriat nimeni. Sunt absolut convins că domnul Dragnea este un om care ştie că această alianţă este construită pe baze solide şi nu sunt motive de îngrijorare”, a mai spus Antonescu.

Cristian Boureanu a declarat că PDL şi PNL ar trebui să aibă un proiect comun care să ducă la un mare partid de dreapta. Vicepreşedintele PDL a precizat, sâmbătă seara, la România TV, că ideal ar fi ca cele două partide să formeze o grupare reprezentată în PPE.

Vicepremierul Liviu Dragnea, secretar general al PSD, a declarat, duminică seară, că unitatea USL ar putea fi periclitată dacă în PNL se vor înmulţi tranferurile de la PDL care să ducă la o apropriere a celor două formaţiuni, menţionând că PSD luat decizia de a nu accepta migraţia politică.

Totodată, el a menţionat că spre deosebire de liberali PSD a luat decizia ca „deocamdată” să nu accepte reprezentanţi ai PDL în partid.