Ce spune despre tine poziţia în care dormi

Experţii în limbajul corpului susţin că poziţia în care dormim poate da indicii preţioase legate de personalitatea fiecăruia. Astfel, cercetătorii au creat patru categorii de grupuri: cei care dorm în poziţia fetus, cei care dorm în poziţie verticală, cei care dorm pe o parte, cu mâinile întinse în faţă şi cei care dorm pe burtă, cu mâinile de-o parte şi alta a corpului.

RomaniaTV.net
18 oct. 2012, 15:08
Ce spune despre tine poziţia în care dormi

Expertul Robert Phipss a explicat că cei care preferă poziţia fetus, cu genunchii la piept şi capul lăsat puţin pe spate, încearcă să caute o zonă de confort, potrivit dailymail.co.uk. Cei din această categorie sunt oameni oneşti şi ordonaţi, însă îşi fac prea multe griji în mod inutil.

A doua cea mai comună poziţie de somn este cea verticală, cu mâinile pe lângă corp. Cei care dorm în această poziţie sunt încăpăţânaţi, distanţi faţă de cealalte persoane şi le place să facă pe şefii. Contrar părerii generale, potrivit căreia această poziţie este ideală în timpul somnului, Robert Phipps spune că cei care dorm astfel se pot trezi înţepeniţi. Specialiştii spun că persoanele care dorm în poziţie verticală trebuie să îşi relaxeze muşchii, astfel că se vor trezi mai puţin rigizi.

Experţii în limbajul corpului spun că cei care dorm pe o parte, cu mâinile întinse în faţă, par că vor să înfrunte experienţe noi sau vor să fugă de urmăritori. Persoanele care dorm în această poziţie sunt mereu dispuse să accepte noi provocări, însă există riscul să-şi consume energia pe evenimente care să nu îi împlinească.

Dormitul pe burtă este una dintre cele mai inconfortabile poziţii. Aceasta poate să sugereze lipsa controlului în viaţa de zi cu zi şi nevoia de a se agăţa de „ceva”. Robert Phipps precizează că persoanele care dorm în această poziţie se trezesc speriate de sarcinile pe care le au de îndeplinit în timpul zilei.