Ce spune gura despre sănătatea inimii tale

Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de deces, atât în România, cât și în Europa, potrivit ultimului raport al Societății Europene de Cardiologie. Uneori, inima dă semne când ceva nu-i prieşte, alteori „suferă“ în tăcere. De aceea, nu neglija anumite neplăceri, cum este gingivita și parodontita.

RomaniaTV.net
18 mart. 2016, 12:16
Ce spune gura despre sănătatea inimii tale

Parodontita poate face rău inimii

Parodontita este o infecție gravă a gingiilor, dar ceea ce s-ar putea să nu știi este că între parodontită și sănătatea inimii există o mare legătură. Infecția descompune progresiv țesutul care susține dinții. Parodontita poate varia de la gingivită, care afectează în primul rând țesutul gingival, la parodontită severă, care afectează atât gingiile, cât și osul.

Citeşte şi  Preparatul miraculos care curăţă excelent arterele. Reţeta se face uşor

Pierderea osoasă cauzată de parodontită poate fi observată în urma unei radiografii. Cei mai mulți oameni de peste 75 de ani suferă de această boală. Pe măsură ce ea avansează, gingiile se pot umfla și capăta culoarea roșie sau violacee. Atunci când țesutul din gură se îmbolnăvește, bacteriile din gură pot invada corpul și provoca infecții în continuare, inclusiv în țesutul cardiac și valve.

Complicațiile parodontitei

Endocardita este adesea cauzată de o infecție bacteriană care afectează valvelor inimii. Majoritatea persoanelor cu endocardită au nevoie de intervenții chirurgicale pe cord pentru a elimina orice țesut bolnav din jurul valvei.

Citeşte continuarea pe click!pentrufemei.ro