Ce spune Mircea Geoană despre o CANDIDATURĂ a sa la şefia PSD

Mircea Geoană nu exclude o candidatură la președinția PSD, dar precizează că această funcție nu reprezintă o prioritate. "Nu e obiectivul meu să fiu președinte. Dacă e nevoie de mine într-o funcție de conducere sunt deschis", a declarat Geoană, vineri, la DC News Live.

21 nov. 2014, 13:10
Ce spune Mircea Geoană despre o CANDIDATURĂ a sa la şefia PSD

Întrebat dacă Victor Ponta ar trebui să demisioneze de la conducerea partidului după eșecul de la prezidențiale, Mircea Geoană a răspuns: „Pot să vă spun doar că va fi sigur competiție”.

„Eu am luat partidul în 2005 într-un moment extrem de complicat și știu ce înseamnă să conduci un partid în opoziție, cu multe facțiuni, cu mulți lideri, și eu vă spun că este o muncă incredibil de grea. Cred că acea perioadă a fost una din cele mai democratice și cele mai anticipative ca decizii din istoria acestui partid. Vă spun la modul cel mai sincer, această perioadă va fi mult mai grea pentru că alegerile următoare sunt foarte aproape”, a declarat Geoană.

Geoană s-a declarat dispus să-și transfere „know-how-ul politic” viitoarei conduceri.

Pot să vă spun un singur lucru, că voi pune umărul într-o poziție de responsabilitate, nu știu care, la trecerea acestui moment delicat și la transformarea PSD-ului. Pentru că ce am avut eu ca mandat, am dus undeva până la jumătate, și cred că am obligația să continuăm să transformăm PSD-ul într-un partid în pas cu vremurile acestea și cu viitorul”, a spus Geoană.

CITEŞTE ŞI Ion Iliescu: E posibil să fie şi ALEGERI ANTICIPATE. Victor Ponta, primul responsabil de rezultate

Întrebat dacă exclude o candidatură la președinția PSD la primul Congres al partidului, liderul social-democrat a răspuns:

„Nu poți să excluzi nimic astăzi, dar în acest moment interesul meu este mai puțin legat de intrarea într-o competiție pentru vârful partidului, ci de o contribuție onestă (…) Nu e obsesia mea această funcție”, a afirmat Geoană.

Social-democratul a criticiat şi campania prezidenţială a PSD. „Să ne uităm și la campanie și cum a fost ea construită. Eu, din punctul meu de vedere, cred că a fost o greșeală să te apuci să te iei de viața privată a cuiva. Nu am făcut asta niciodată și cred că este o greșeală. Cred că PSD-ul datorează în acest moment, dincolo de ce se întâmplă în plan politic sau în plan legal, o scuză, pentru cei care au fost împiedicați să voteze în străinătate. Este un lucru de o minimă decență. Ai greșit, îți recunoști că ai greșit”, a arătat Mircea Geoană.