Ce spune presa elenă despre Dragoş Săvulescu: “Continuă dolce vita într-o vilă cu o chirie de 87.500 de euro”

Ziarele locale din Grecia au început să vuiască despre fugarul Dragoş Săvulescu. Acestea titrează că deşi afaceristul a fost condamnat la 5 ani și jumătate de închisoare cu executare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanța și Mamaia și arestat luni în Grecia, apoi pus în libertate și plasat sub control judicar în această țară, “continuă dolce vita într-o vilă cu o chirie de 87.500 de euro” din insula Mykonos

13 aug. 2021, 12:04
Ce spune presa elenă despre Dragoş Săvulescu: “Continuă dolce vita într-o vilă cu o chirie de 87.500 de euro”

Ce spune presa elenă despre Dragoş Săvulescu. De asemenea se spune că omul de afaceri și-a reînnoit contractul de închiriere până la sfârșitul lunii septembrie.

Ce spune presa elenă despre Dragoş Săvulescu: “Continuă dolce vita într-o vilă cu o chirie de 87.500 de euro”

„El (Dragoş Săvulescu – n.r.) a reînnoit contractual de închiriere a vilei în care locuieşte, în Agios Lazaros, până la data de 30 septembrie, cu dreptul de-l reînnoi până la finalizarea procedurilor judiciare. În tot acest timp, frumoasa lui soţie se află într-o stare psihică proastă”, scrie site-ul protothema.gr.

Dragoş Săvulescu ar fi apelat la un avocat ce se află în topurile din Atena, în domeniu. Acesta a început să strângă documente şi vrea să convingă instanţa elenă că omul de afaceri pe numele căruia există un mandat de executare a pedepsei de 5 ani şi jumătate, dar şi un mandat european de arestare, nu se mai află sub jurisdicţie românească şi nu ar trebui extrădat în România.

Afaceristul, condamnat la 5 ani și jumătate de închisoare cu executare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa şi Mamaia și arestat luni în Grecia, a fost pus în libertate, dar a fost plasat sub control judiciar printr-o decizie de miercuri a magistraților greci, au declarat pentru HotNews.ro surse judiciare.

Potrivit surselor citate, el nu poate părăsi Grecia până nu va fi judecată cererea de predare, adică punerea în executare a mandatului european, cel mai probabil în luna septembrie.

Ministerul Justiţiei a transmis că instanţa din Grecia este competentă să decidă asupra modalităţii de executare a mandatului european de arestare emis pe numele lui Dragoș Săvulescu şi predării acestuia.

Omul de afaceri a fugit din țară înainte ca instanţa să îl condamne definitiv şi s-a stabilit în Italia, unde Curtea de Apel din Napoli a respins cererea României de extrădare. Mai mult, judecătorii italieni i-au transformat cei cinci ani şi jumătate de închisoare cu executare în doi ani şi cinci luni, dar cu suspendare pe teritoriul Italiei, decizie nerecunoscută de către instanțele din România.

Citeşte şi: Reacţia iubitei lui Dragoş Săvulescu, după ce s-a spus că l-a dat de gol pe afacerist