Ce spune psihologul criminalist despre masacrul din Argeş: „N-ai cum să lași un om, care e o bombă cu ceas, să umble singur”

Ce spune psihologul criminalist despre masacrul din Argeş. Liviu Chestoiu a tras marți un semnal de alarmă pentru familiile care au persoane cu afecțiuni psihice, după ce în comuna Bascov (Argeş) au fost găsite moarte în casă 5 persoane din aceeași familie, printre care şi un copil de 5 ani.

09 aug. 2022, 20:33
Ce spune psihologul criminalist despre masacrul din Argeş: „N-ai cum să lași un om, care e o bombă cu ceas, să umble singur”

Ce spune psihologul criminalist despre masacrul din Argeş. Tragedia care a şocat o ţară întreagă s-a petrecut, marţi, în localitatea Bascov de lângă Piteşti. Bărbatul în vârstă de 53 de ani şi-a ucis părinţii, fratele, sora şi nepoţica în vârstă de doar cinci ani. Descoperire socanta a fost făcută de tatăl micuţei, care este medic la Spitalul Militar. Acesta a sunat imediat la 112.

Citeşte şi: Scandal monstru într-o familie din Argeş din cauza băuturii. Cum s-a răzbunat soţia furioasă pe soţul beat

Ce spune psihologul criminalist despre masacrul din Argeş

Din cariera mea vă pot spune că în foarte multe familii există astfel de membri cu probleme psihice grave. Ei poate sunt diagnosticați, poate că primesc așa un tratament medicamentos pe o perioadă scurtă de timp, dar dacă nu iau medicamentele acestea, dacă nu se respectă pe undeva tratamentul acesta, ei trebuie să fie periodic văzuți de medicul de familie, periodic văzuți de psihiatrii care se ocupă de ei.

Pentru că n-ai cum să lași un om, care e o bombă cu ceas, să umble singur.

Orice chestie care-l deranjează pe el reacționează violent, are o altă logică, are un alt înțeles pentru el un cuvânt sau un gest. Sunt foarte irascibili, sunt foarte nervoși și dacă ei nu sunt undeva ascultați, dacă nu li se face pe plac, ei reacționează violent.

Vă spun din cariera mea, au atâta putere acești oameni în momentele de criză, puseul acela de criză, încât vă dați seama cât adrenalină au în corpul lor, deci nu poți să îi faci față. Este foarte, foarte violent, a pus mâna pe cuţit a țipat, a zbierat.

Victimele acela au paralizat, pentru că ele nu se pot apăra așa în fața acestor oameni care în momentul de criză sunt foarte puternici„, a declarat Liviu Chesnoiu, la Antena 3.