Minori implicaţi în incidente grave. Doi elevi s-au înjunghiat în Argeş, un minor a sunat la 112 pentru că tatăl îi agresa mama

Reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului au fost anunţaţi şi ei cu privire la acest evenimente.

07 iun. 2022, 12:16
Minori implicaţi în incidente grave. Doi elevi s-au înjunghiat în Argeş, un minor a sunat la 112 pentru că tatăl îi agresa mama

Poliţia din Argeş au deschis un dosar penal pentru lovire sau alte violenţe şi portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase după ce un elev de 13 ani al unei şcoli gimnaziale din localitatea Bascov a rănit cu un briceag un coleg, incidentul având loc pe terenul de sport al unităţii de învăţământ. Agentul de pază al şcolii este cel care a intervenit primul. Copilul agresor a urmat un program de consiliere chiar în cursul acestui an şcolar.

Luni seară, reprezentanţi ai şcolii au sunat la Poliţie pentru a reclama că între doi elevi a avut loc un incident violent.

Poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale Bascov ajunşi acolo au constatat că un elev de 13 ani l-a agresat pe un coleg cu un an mai mare, folosind un briceag. În urma incidentului, băiatul agresat a suferit o plagă la piciorul stâng. El a fost găsit conştient, fiind preluat de un echipaj medical şi transportat la spital.

Sindicatul poliţiştilor Europol îl atacă pe ministrul de Interne: „Un poliţist care nu a fost acasă 7 din 8 zile de weekend primeşte 2.809 lei salariu. Bode primeşte 22.000 de lei”

Elevul agresor a fost imobilizat, până la sosirea poliţiştilor, de către agentul de pază al unităţii de învăţământ. Ulterior, el a fost preluat de către oamenii legii şi a fost dus, în prezenţa aparţinătorilor săi, la sediul poliţiei, pentru audieri.

În urma anchetei, poliţiştii au stabilit că cei doi elevi aveau neînţelegeri mai vechi. Mai mult, copilul care şi-a agresat colegul a urmat un program de consiliere chiar în cursul acestui an, iar la respectiva şcoală, inclusiv în clasa sa, poliţiştii din cadrul Biroului Siguranţă Şcolară, Compartimentului Analiză şi Prevenirea Criminalităţii făcuseră în repetate rânduri activităţi informative pentru prevenirea delicvenţei juvenile.

Reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului au fost anunţaţi şi ei cu privire la acest eveniment.

Cercetările continuă sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

Giurgiu: Un copil a sunat la 112 şi a anunţat că tatăl său încalcă ordinul de protecţie şi o agresează pe mama sa/ Bărbatul a fost arestat

Un copil în vârstă de 13 ani din judeţul Giurgiu a sunat la 112 şi a anunţat că tatăl său, care are interdicţie de a se apropia de mama sa, o agresează fizic pe femeie, folosind inclusiv un cuţit. În urma intervenţiei poliţiştilor, bărbatul a fost reţinut, ulterior pe numele său fiind emis mandat de arestare preventivă.

A plecat înarmat până-n dinţi ca să-şi omoare soţia şi soacra. Aventura unui bărbat din Hunedoara s-a sfârşit la câţiva km de potenţialul loc al masacrului

Incidentul a avut loc la sfârşitul săptămânii, în localitatea Vlad Ţepeş, informează, marţi, Poliţia judeţeană Giurgiu.
„La ora 08.05, poliţiştii Secţiei nr. 2 Poliţie Rurală Comana au fost sesizaţi prin apel 112 de către un minor, de 13 ani, din localitatea Vlad Ţepeş, judeţul Giurgiu, cu privire la faptul că tatăl său încalcă ordinul de protecţie şi o agresează fizic pe mama sa. În baza sesizării, la faţa locului s-a deplasat echipa operativă, iar, din primele cercetări, a reieşit faptul că, în dimineaţa de 5 iunie a.c., o femeie, de 51 de ani, din localitatea Vlad Ţepeş, comuna Comana, judeţul Giurgiu, în timp ce se afla pe strada Bujorului din aceeaşi localitate, ar fi fost agresată fizic de către soţul său, un bărbat, de 55 de ani, care i-ar fi provocat acesteia mai multe leziuni, cu un cuţit”, transmite IPJ Giurgiu.

Verificările făcute de poliţişti au arătat că bărbatul a încălcat un ordin de protecţie care îi interzicea să se apropie de soţia sa, faţă de care manifestase şi anterior un comportament violent.
Bărbatul a fost reţinut şi prezentat unui complet de judecată, care luni a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele său.