Ce studii are Smiley. Deși visa de mic să se lanseze în industria muzicală, artistul și-a făcut și un plan B

Smiley face parte dintre cei mai apreciați și ascultați artiști din România. Piesele lui sunt cunoscute de o țară întreagă, are concerte peste concerte, o mulțime de proiecte interesante și familia pe care și-a dorit-o mereu. E un om împlinit din toate punctele de vedere.

14 apr. 2024, 08:03
Ce studii are Smiley. Deși visa de mic să se lanseze în industria muzicală, artistul și-a făcut și un plan B

Smiley a știut de când era mic ce își dorește să facă în această viață, iar visul i-a devenit realitate încă din adolescență.

Smiley, pe numele său real Tiberiu Maria, are o poveste de viață pe care și-ar dori-o mulți. S-a născut în 1983 și încă de când era mic iubea muzică. La vârsta de zece ani știa deja că acesta e drumul pe care vrea să meargă. Artistul a absolvit Școala Populară de Arte „Dinu Lipatti”, secția chitară clasică. După ce a terminat școala de muzică, dorind să aibă, totuși, și un plan B s-a orientat către un domeniu cu totul nou la facultate. A absolvit Facultatea de Comerț, din cadrul Academiei de Studii Economice din București.

Citește și Cât l-au costat pe Ilie Năstase cele patru divorțuri. Marele sportiv, mai sincer ca oricând: „N-am simțit că am sărăcit. Poate puțin, la început, am avut probleme cu banii”

Totuși, nu a uitat niciun moment de visul lui. În paralel, încerca să-și facă vocea auzită. În 2001, viața lui Smiley s-a schimbat radical, atunci când a fost remarcat de Ioann Gyuri Pascu. A ajuns să fie solist în trupa Simplu, care s-a bucurat rapid de un succes fantastic.

După colaborarea cu trupa Simplu, Smiley a decis, în 2008, să înceapă și o carieră solo. Din acel moment, cariera lui Smiley în muzică a avut o traiectorie ascendentă până astăzi, când putem spune clar și răspicat că e printre cei mai ascultați artiști ai noștri.

Tocmai fiindcă e un artist atât de apreciat, Smiley și trupa lui merg să cânte la evenimente doar pe sume mari de bani. Spre exemplu, cu un an în urmă, artistul mergea să cânte la evenimente private numai pentru cel puțin 7.000 de euro. Artistul nu câștigă bani doar din muzică, e și prezentator la Românii au Talent și face parte din juriul de la Vocea României.

Pe lângă muzică, Smiley își dedică timpul familiei sale. E căsătorit cu Gina Pistol și au împreună o fetiță pe nume Josephine.

Citește și Alex Dobrescu a fost săltat de poliție, după ce Cristina Cioran a cerut un ordin de restricție împotriva sa