Ce sumă va primi David Popovici după ce a devenit dublu campion european. Înotătorul a fost recompensat cu 200.000 de euro după Mondiale

David Popovici a avut rezultate deosebite la Campioantele Europene de Natație de la Roma, iar presa românească și cea internațională au lăudat în ultimele zile performanțele înotătorului-fenomen.

17 aug. 2022, 21:48
Ce sumă va primi David Popovici după ce a devenit dublu campion european. Înotătorul a fost recompensat cu 200.000 de euro după Mondiale

David Popovici a devenit dublu campion european, după ce a primit două medalii de aur la proba de 100 și 200 de metri, din cadrul Campioantelor Europene de Natație.

Românul de 17 ani a stabilit, luni, un nou record mondial la juniori, la 200 de metri liber, 1 minut și 42 de secunde și 97 de sutimi, la Roma. David Popovici a scos al treilea cel mai bun timp din istorie la proba de 200 de metri liber.

Înotătorul de la Dinamo a luat medalia de aur și la 100 de metri, sâmbătă, când a stabilit și un record mondial, cu timpul de 46,86 secunde, fiind cel mai bun timp din istorie la această probă.

David Popovici a adus din nou România pe prima pagină a ziarelor din străinătate. Pentru noile sale victorii va fi recompensat cu o sumă mult mai mică decât cea de la Mondiale. Nu va lua nici un sfert din premiul încasat după competiția de la Budapesta.

Citește și David Popovici, primele declarații după ce a stabilit un nou record mondial și a luat aurul la 200 de metri: „Sunt unul dintre rechini, am fost dintotdeauna, dar acum pot să mă afirm un pic mai bine”

Evoluțiile spectaculoase de la Foro Italico îi vor aduce lui David Popovici suma de 74.000 de lei (puțin peste 15.000 de euro), fiecare medalie fiind recompensată cu 37.000 de lei. La această sumă se vor adăuga și premiile pe care le va primi de la CS Dinamo, dar și cel pentru recordul mondial stabilit la proba 100 de metri liber.

După cele două medalii de aur obţinute la Campionatele Mondiale de la Budapesta, unde a fost campion la 100 şi 200 metri liber, David Popovici a fost răsplătit cu suma de 200.000 de euro din fondul de rezervă al Guvernului. Pentru victoria lui de atunci, campionul a primit și 500.000 de lei de la CS Dinamo, care se adaugă la cea stabilită de Executiv.

„Astăzi, Guvernul a aprobat premierea a sportivului român David Popovici de către Clubul Sportiv Dinamo, printr-o hotărâre de Guvern. Clubul Sportiv Dinamo este în subordinea Ministerul Afacerilor Interne, iar pentru performanţele sale David Popovici va primi, ca urmare a aprobării Executivului, suma de 500 de mii de lei. Sunt bani oferiţi prin intermediul Clubului Sportiv Dinamo, aflat în subordinea M.A.I. şi care se adaugă la suma de un milion de lei, premiul extraordinar oferit prin decizie a Guvernului României, prin intermediul Ministerului Sportului”, a transmis Dan Cărbunaru, la finalul lunii iunie.

După medaliile de aur de la Europene, David Popovici s-a calificat și în finala de la 400 metri liber. Înotătorul a anunțat că se retrage

David Popovici a câștigat detașat seria 1 a probei de 400 de metri liber, dar nu s-a bătut pentru medalii, miercuri seara, motivând că este prea obosit pentru a concura în finală.

Antrenorul Adrian Rădulescu a explicat motivele retragerii lui David Popovici din proba de 400 de metri de la Campionatele Europene de Nataţie de la Roma.

„Obiectivul a fost să ne verificăm la un Campionat European de seniori în proba de 400 de metri liber, o probă importantă în primul rând pentru pregătirea celorlalte două, unde rezultatele au fost cu adevărat strălucitoare, dar care a venit şi cu oboseală. Pentru noi e la fel de importantă şi competiţia din Peru, unde ne dorim rezultate bune”, a declarat antrenorul Adrian Rădulescu, conform Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, informează news.ro.

„Nu s-a accidentat, este bine din punct de vedere fizic, probabil ar fi înotat OK în finala de diseară, dar s-au adunat foarte multe şi vrem să mai facem lucruri bune în continuare. A fost multă emoţie la acest European. Am decis că este mai bine să-l protejăm, mai ales că stăm la Bucureşti numai două zile. Pe 21 august plecăm la Lima, pentru participarea la Campionatul Mondial de juniori, unde avem din nou obiective frumoase”, a mai spus Rădulescu, informează CS Dinamo.

Antrenorul Adrian Rădulescu, împreună cu staff-ul tehnic, au decis să îl retragă pe David Popovici din finala de 400 m liber la Campionatul European de nataţie seniori de la Roma. Programul încărcat din perioada următoare, consumul foarte mare pe care l-ar fi avut în finală şi dorinţa de a pregăti cât mai bine participărea la Campionatul Mondial de juniori de la Lima (Peru) – o competiţie foarte puternică – sunt motivele care stau la baza acestei decizii.

Citește și David Popovici s-a retras din finala de la 400 metri liber! Antrenorul Adrian Rădulescu: „Am decis să-l protejăm”