David Popovici s-a retras din finala de la 400 metri liber! UPDATE Antrenorul Adrian Rădulescu: „Am decis să-l protejăm”

David Popovici a câștigat detașat seria 1 a probei de 400 de metri liber, dar nu se va bate pentru medalii în această seară, motivând că este prea obosit pentru a concura în finală.

17 aug. 2022, 12:51

UPDATE: Antrenorul Adrian Rădulescu a explicat motivele retragerii lui David Popovici din proba de 400 de metri de la Campionatele Europene de Nataţie de la Roma.

„Obiectivul a fost să ne verificăm la un Campionat European de seniori în proba de 400 de metri liber, o probă importantă în primul rând pentru pregătirea celorlalte două, unde rezultatele au fost cu adevărat strălucitoare, dar care a venit şi cu oboseală. Pentru noi e la fel de importantă şi competiţia din Peru, unde ne dorim rezultate bune”, a declarat antrenorul Adrian Rădulescu, conform Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, informează news.ro.

„Nu s-a accidentat, este bine din punct de vedere fizic, probabil ar fi înotat OK în finala de diseară, dar s-au adunat foarte multe şi vrem să mai facem lucruri bune în continuare. A fost multă emoţie la acest European. Am decis că este mai bine să-l protejăm, mai ales că stăm la Bucureşti numai două zile. Pe 21 august plecăm la Lima, pentru participarea la Campionatul Mondial de juniori, unde avem din nou obiective frumoase”, a mai spus Rădulescu, informează CS Dinamo.

Antrenorul Adrian Rădulescu, împreună cu staff-ul tehnic, au decis să îl retragă pe David Popovici din finala de 400 m liber la Campionatul European de nataţie seniori de la Roma. Programul încărcat din perioada următoare, consumul foarte mare pe care l-ar fi avut în finală şi dorinţa de a pregăti cât mai bine participărea la Campionatul Mondial de juniori de la Lima (Peru) – o competiţie foarte puternică – sunt motivele care stau la baza acestei decizii.

UPDATE: David Popovici (17 ani) s-a retras din finala probei de 400 de metri liber de la Campionatul European de înot organizat la Roma, deși se calificase, în această dimineață, cu timpul de 3:47.99 minute, al patrulea cel mai rapid înotător din serii. Finala era programată în această seară, de la ora 19:53. Din informațiile obținute de corespondentul GSP la Roma, campionul european la 100 și 200 de metri liber a invocat faptul că se simte obosit. Cursa de 400 oricum nu era un obiectiv pentru David și antrenorul lui.  Popovici a urmărit mai mult să se testeze la nivel internațional în această probă, la care a participat în premieră.

 

UPDATE Per total, Popovici a fost al patrulea cel mai rapid dintre cele 5 serii, reușind astfel să se califice în finala programată astăzi, la ora 19:53.

UPDATE: David Popovici (17 ani) a câștigat seria 1 a probei de 400 de metri liber de la Campionatul European de înot organizat la Roma, cu timpul de 3:47.99. Înotătorul român așteaptă deznodământul celorlalte 4 serii pentru a afla dacă merge în finala probei.

 

David Popovici va lupta pentru o medalie și la 400 m liber. Cursa din preliminariile probei de 400 m liber de la Campionatele Europene de la Roma, Italia, este programată miercuri dimineață.

Sportivul de 17 ani a fost repartizat pe culoarul al treilea din prima serie din cele cinci, alături de Pit Brandenburger (Luxemburg) și Frank Aleksi (Albania).

LIVE pe TVR plus

„Este cea mai ciudată cursă pe care o voi face aici. (…) Dar este un loc bun pentru a începe şi a vedea dacă sunt bun sau nu”, a spus David Popovici, luni, după ce a obținut titlul în proba de 200 m liber.

„400 m liber este un proiect interesant. Nu ştiu cum va ieşi, însă o să fie frumos. Este o probă nouă, unde mă voi putea întrece cu înotători consacraţi de 400 m liber, eu fiind un newcomer (n.r. – nou venit) în lumea asta, în proba asta”, declara David Popovici.

Preliminariile probei de 400 m liber sunt programate miercuri dimineață, David Popovici urmând a evolua în cursa programată de la ora 10.27, iar finala va avea loc miercuri seară.

David Popovici, primele declarații după ce a stabilit un nou record mondial și a luat aurul la 200 de metri: „Sunt unul dintre rechini, am fost dintotdeauna, dar acum pot să mă afirm un pic mai bine”
Camelia Potec a explicat de ce David Popovici concurează în proba de 400 de metri liber
Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern (FRNPM), spune că David Popovici participă la cursa de 400 de metri liber, pentru a se pregăti cât mai bine pentru proba de 200 de metri liber, unde a câștigat deja aurul, dar vrea să aibă un timp mai bun pe viitor. Astfel, întrecerea de la 400 de metri liber este văzută mai mult ca un antrenament pentru ”Racheta” Popovici.

David Popovici, după spectacolul de la Roma: Sunt unul dintre rechini acum!
Amintim că îotătorul David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 200 m liber, luni, la Campionatele Europene de nataţie de la Roma. După victorie, a făcut câteva declarații.

Citește și „David Popovici este singur pe planeta sa”. Presa internațională vorbește la superlativ despre înotătorul român, după ce a devenit dublu campion european

Înotătorul David Popovici (17 ani), campionul mondial en titre al distanţei, s-a impus în stil de mare campion, cu timpul de 1 min 42 sec 97/100, nou record mondial şi european de juniori, precum şi al competiţiei.

„Este fix ce voiam, să cobor sub 1:43.00. Pot să spun că sunt unul dintre rechini acum”, a fost prima reacție a lui David Popovici.

L’Equipe: Popovici este singur pe planeta sa

David Popovici este singur pe planeta lui, au scris jurnaliştii de la cotidianul L’Equipe.

„Este singur pe planeta lui. Medaliat cu aur cu record mondial la 100 m liber, românul de 17 ani a dublat miza luni la 200 m liber. Câştigător într-un timp supersonic de 1’4297, a fost cu mult înaintea elveţianului Antonio Djakovic (la 263) şi a austriacului Felix Auboeck (la 292). Nu a existat niciodată suspans în aceşti 200 de metri. În frunte după primele două viraje, a dat un adevărat spectacol în a doua parte a cursei pentru a triumfa cu uşurinţă. Şi-a doborât propriul record mondial de juniori, precum şi cel al campionatului european. Minunea din România devine al treilea cel mai rapid om din istorie după Michael Phelps şi deţinătorul recordului mondial german Paul Biedermann (1’42″00)”, au scris jurnaliştii.

Federaţia Europeană de Nataţie a scris că Popovici a „comis-o” din nou şi a reuşit un nou record al competiţiei. Înotătorul David Popovici se felicită că a evitat reţelele sociale după victoria de la 100 m liber, când a bătut şi recordul mondial.

„După acea probă, atenţia spre mine a fost uriaşă. Cred că ceea ce m-a ajutat să rămân concentrat a fost că am evitat reţelele sociale. Oricât de pozitive ar fi aprecierile, reţelele sociale pot fi toxice. Ştiam că m-ar împiedica să adorm, aşa că sunt convins că a fost o decizie bună. Planul meu este să muncesc din greu în continuare şi să merg înainte, pas cu pas”, a declarat sportivul David Popovici, conform Swimswam.