David Popovici, primele declarații după ce a stabilit un nou record mondial și a luat aurul la 200 de metri: „Sunt unul dintre rechini, am fost dintotdeauna, dar acum pot să mă afirm un pic mai bine”

David Popovici a făcut primele declarații după ce a obținut medalia de aur la proba de 200 de metri liber, din cadrul Campionatelor Europene de Natație de la Roma, devenind, astfel, dublu campion european.

15 aug. 2022, 21:24
David Popovici, primele declarații după ce a stabilit un nou record mondial și a luat aurul la 200 de metri: „Sunt unul dintre rechini, am fost dintotdeauna, dar acum pot să mă afirm un pic mai bine”

Românul de 17 ani a stabilit, luni, și un nou record mondial la juniori, la 200 de metri liber, 1 minut și 42 de secunde și 97 de sutimi, la Roma. David Popovici a scos al treilea cel mai bun timp din istorie la proba de 200 de metri liber.

Înotătorul de la Dinamo a luat medalia de aur și la 100 de metri, sâmbătă, când a stabilit și un record mondial, cu timpul de 46,86 secunde, fiind cel mai bun timp din istorie la această probă.

La scurt timp după festivitatea de premiere din această seară, David Popovici s-a oprit pentru a le da autografe fanilor care îl așteptau entuziasmați după performanța uluitoare. Întâmpinat de jurnaliști, înotătorul român le-a declarat că a reușit fix ce își dorea și că e foarte mulțumit de rezultat.

„E un timp foarte bun, am coborât fix cum voiam, sub 1:43. Nu mi-am propus neapărat un timp pentru această cursă, dar cred că am reușit fix ce voiam. Sunt foarte mulțumit, e o a doua cursă foarte bună, mă îndrept cu viteză spre a treia, cea de 400, un teritoriu necunoscut, dar vom vedea ce iese și de acolo.

Pentru 50 sunt un pic prea slăbuț, la propriu slăbuț, mi-ar trebui mai multă masă, mai multă putere, mai mulți mușchi, pentru că e o cursă de ultra-sprint și mai durează puțin până ajung și acolo.

Da, m-am luptat ca de la rechin la rechin și, da, sunt unul dintre rechini acum, am fost dintotdeauna, dar acum pot să mă afirm un pic mai bine”, le-a spus David Popovici jurnaliștilor de la TVR.

Popovici mai are în palmares nouă medalii obţinute la CE de juniori în 2021 şi 2022 (şapte de aur), un aur continental obţinut în 2021 în bazin scurt şi două titluri mondiale obţinute în acest an la Budapesta (100 m liber şi 200 m liber).

Citește și „David Popovici este singur pe planeta sa”. Presa internațională vorbește la superlativ despre înotătorul român, după ce a devenit dublu campion european

Citește și Fabulos! David Popovici a devenit și campion european la Roma, în finala de la 200 m liber. Românul a stabilit un nou record mondial la juniori