Ce sunt polipii uterini şi cum pot fi trataţi

Polipii uterini, numiti şi polipi endometriali, reprezintă nişte excrescente ale stratului mucos al uterului. Aceste formaţiuni pot fi unice sau multiple şi pot avea dimensiunea de la câţiva milimetri până la câţiva centimetri.

RomaniaTV.net
06 feb. 2017, 11:30
Ce sunt polipii uterini şi cum pot fi trataţi

Medicii nu au reusit sa determine pana acum cauzele aparitiei acestor polipi uterini. Se stie insa faptul ca probabilitatea detectarii unui polip de mareste odata cu varsta femeii.

Probabilitatea aparitiei polipilor este crescuta mai ales la femeile cu hipertensiune arteriala, greutate excesiva si diabet zaharat. De asemenea, și femeile care administrează medicamente impotriva cancerului de san se pot trezi cu polipi uterini.

Citeşte şi  Imagini incredibile: Cum se dezvoltă copilul în uter

Potrivit unor studii, polipii mucoasei uterului se gasesc de la 7,6 pana la 35% dintre femei.

Ecografiile efectuate cu scop profilactic pot detecta polipii uterini. Cu toate acestea, multe femei nu au simptome care ar putea fi asociate cu aceste formatiuni.

Femeile care sunt in perioada reproductiva ar putea fi deranjate de menstruatii mult prea abundente sau prelungite. De asemenea, ar putea experimenta sangerari vaginale neregulate in perioadele dintre menstruatii sau de sangerari dupa un act sexual.

Citeşte mai mult pe TeoTrandafir.com