Preotul Visarion Alexa şi-a schimbat declaraţia. Ce le-a spus procurorilor că s-a întâmplat, de fapt

Preotul Visarion Alexa şi-a schimbat declaraţia, după ce a fost acuzat de mai multe femei de agresiune sexuală. Părintele are o altă explicaţie despre femeia care a mers și a depus plângere împotriva lui, asta după ce a spus că ar fi plănuit totul, cu scopul de a-i păta imaginea.

03 oct. 2022, 22:35
Preotul Visarion Alexa şi-a schimbat declaraţia. Ce le-a spus procurorilor că s-a întâmplat, de fapt
Preotul Visarion Alexa şi-a schimbat declaraţia

Preotul Visarion Alexa şi-a schimbat declaraţia. Potrivit informațiilor oferite în cadrul emisiunii Acces Direct, preotul Visarion Alexa le-a declarat procurorilor că lucrurile nu sunt așa cum se știau şi susține că femeia care a depus plângere împotriva lui pentru prima dată ar fi fost pusă de cineva.

Preotul Visarion Alexa şi-a schimbat declaraţia

Cu atât mai mult, preotul susține că încă de când a văzut-o pe femeie în biserică și-a dat seama că a aceasta ar fi vrut să îl distrugă psihic și să îi păteze imaginea, însă nu numai lui, ci și a Bisericii. Visarion Alexa a recunoscut că între el și femeia respectivă au existat mai multe atingeri, însă susține că nimic nu a fost cu forța, iar gesturile pe care le-a făcut au fost acceptate de cea care a mers la Poliție să spună totul.

În urma unei percheziții, părintelui Visarion Alexa i-au fost luate două obiecte: telefonul și calculatorul. Potrivit primelor informații, în telefon ar exista mai multe mesaje pe care preotul le-a avut cu enoriașa respectivă. După ridicarea telefonului s-a aflat că părintele Visarion Alexa folosea o aplicație care ștergea fiecare mesaj după un minut. În urma perchezițiilor, specialiștii au reușit să recupere conversațiile din mediul online.

Citeşte şi: Preotul Visarion Alexa, declarații halucinante despre soția sa: ”Are 40 de ani, dar arată ca de 18”

Cum încerca Visarion Alexa să ascundă agresarea enoriaşelor

Preotul Visarion Alexa, aflat sub control judiciar pentru agresiune sexuală, a dat cu subsemnatul la Poliţie, apoi a mers din nou la Parchetul General. Anchetatorii continuă percheziţia informatică a telefonului şi laptopului său. Procurorii vor să recupereze din telefonul preotului Visarion Alexa discuțiile purtate cu femeile care au depus plângere împotriva lui.

Potrivit unor surse citate de stirileprotv.ro, preotul Visarion Alexa vorbea cu victimele sale pe Telegram, o aplicație rusească mai greu de interceptat. În acele conversații, Preotul le chema pe femei la spovedanie după ce le agresase sexual.

Anchetatorii au cerut ca părintele Visarion Alexa să fie supus testului poligraf. Procurorii se gândesc chiar la o confruntare între preot și enoriașele care fac acuzații grave.