Ce taxă trebuie să plătești dacă vrei să urci pe munte. Autoritățile vor să reducă aglomerația

Dacă plănuiești în viitorul apropiat să mergi să străbați acest traseu montan, trebuie să știi că va trebui prima oară să plătești o taxă.

06 mart. 2024, 08:47
Ce taxă trebuie să plătești dacă vrei să urci pe munte. Autoritățile vor să reducă aglomerația
Ce taxă trebuie să pletești dacă vrei să urci pe munte. Autoritățile vor să reducă aglomerația

Pasionații de drumeții montane care aleg să utilizeze traseul popular pentru a urca un munte renumit vor fi nevoiți să plătească o taxă începând din luna iulie a acestui an. Mai multe persoane se îndreaptă către cel mai înalt munte din Japonia, care este acoperit de zăpadă în cea mai mare parte a anului, atrăgând peste 220.000 de vizitatori anual în perioada iulie-septembrie.

Citește și: După taxa pe stâlp, apare taxă pe soare! Ce secrete ascund noile contoare. Românii, obligați să plătească o altă taxă pentru curent

Începând cu data de 1 iulie, va fi impusă o taxă de intrare în valoare de 2.000 de yeni (echivalentul a aproximativ 12 euro) per persoană pentru accesul pe traseul Yoshida al celebrului vulcan. Capacitatea traseului va fi limitată, iar accesul va fi restricționat între orele 16:00 și 2:00.

Traseele aglomerate și problema gunoaielor au determinat autoritățile să intervină. Anul acesta, doar 4.000 de persoane pe zi vor avea permisiunea să urce pe traseul Yoshida. În conformitate cu o ordonanță adoptată de regiunea Yamanashi, turiștilor nu li se va permite să înceapă escaladarea între orele 16:00 și 02:00, ca parte a eforturilor de a descuraja practica cunoscută sub numele de „urcări rapide”, în care oamenii încearcă să ajungă pe vârf fără oprire.

„După ce au fost ridicate restricţiile Covid, am început să vedem mai mulţi oameni. Vrem ca aceştia să se îmbrace adecvat pentru munte şi să fie bine pregătiţi”, a declarat pentru AFP Toshiaki Kasai, un oficial local.

Muntele Fuji se află la aproximativ două ore de mers cu trenul de centrul oraşului Tokyo şi poate fi văzut pe o distanţă de kilometri întregi.

Citește și: Cine trebuie să plătească taxă de lux în 2024. Cum şi ce anume se declară în astfel de situaţii