Ce temperatură trebuie să ai în casă pentru a reduce factura. Un mediu rece poate inflama plămânii și inhiba circulația

Ce temperatură trebuie să ai în casă pentru a reduce factura. Odată cu vremea rece, trebuie să setăm termostatele din locuințe și este bine să aflăm care sunt valorile care ne păstrează sănătoși și totodată ne ajută să plătim și mai puțin. Este bine de știut faptul că temperatura ideală depinde de o serie de factori.

09 nov. 2023, 20:17
Ce temperatură trebuie să ai în casă pentru a reduce factura. Un mediu rece poate inflama plămânii și inhiba circulația
Ce temperatură trebuie să ai în casă pentru a reduce factura

Ce temperatură trebuie să ai în casă pentru a reduce factura. Potrivit OMS, un mediu rece poate inflama plămânii și inhiba circulația, putând duce la probleme respiratorii și cardiovasculare, în special în cazul persoanelor vulnerabile, cum ar fi copiii și vârstnicii.

Citește și: La ce temperatură se bea cafeaua, de fapt? Trucul secret care îi oferă o aromă intensă

Ce temperatură trebuie să ai în casă pentru a reduce factura

Potrivit OMS, în țările cu climă temperată sau moderat rece, temperatura minimă recomandată pentru a menține un mediu sigur și echilibrat este de cel puțin 18 grade Celsius. De asemenea, conform unor studii și recomandări ale unor organizații de sănătate, temperatura din locuință ar trebui să fie menținută între 22 și 23 de grade Celsius în timpul zilei și între 18 și 19 grade Celsius pe timp de noapte.

Este important să ajustăm temperatura în funcție de preferințele și nevoile individuale, având în vedere sfaturile specialiștilor pentru a asigura un mediu confortabil și sănătos în locuința noastră în timpul sezonului rece.

Pe măsură ce temperaturile scad și ne pregătim să facem față sezonului rece, este important să luăm în considerare nu doar nivelul de căldură necesar, ci și modurile eficiente de economisire a energiei în locuința noastră. Studiile arată că fiecare grad în plus poate afecta semnificativ consumul de energie și factura la încălzire.

Când temperatura depășește 23 de grade Celsius, aerul din interior poate deveni mai uscat, crescând inconfortul. În plus, creșterea temperaturii duce la un consum mai mare de energie, tradus într-o creștere a facturilor la încălzire la finalul lunii. Fiecare grad în plus de la temperatura optimă poate genera un o creștere de 5% până la 10% , atunci când vorbim despre consumul de energie.